Ideja za doručak: Iskoristite stari hljeb i pripremite prženice

/

Prženice ili jednostavno pohovani hljeb se najčešće služe za
doručak, vrlo se jednostavno pripremaju, ne zahtijevaju mnogo sastojaka, a
istovremeno su i odličan način da se iskoristi stari hljeb od prethodnih dana.

Prženice se u našoj kuhinji najčešće podrazumijevaju kao
slano jelo, dok je slatka verzija poznata kao francuski tost i najčešće se
pravi s dodatkom cimeta.

Pored toga što se vrlo lagano priprema, pohovani hljeb je
izuzetno ukusan s hrskavom korom i kremastom, mekanom sredinom.

Jedina stvar na koju trebate obratiti pažnju kod prženica
jeste da ne pretjerate s mlijekom, jer će onda tijesto biti gnjecavo.

Sastojci:

Stari hljeb, 3-4 jaja, pola čaše mlijeka, malo soli i drugih
začina po želji, ulje

kako se prave przenice od starog hleba recept i priprema

Priprema:

Narezati hljeb na kriške debljine oko 1,5 centimetara.

U posudi umutiti jaja, dodati mlijeko, so i začine. Umočite
kriške hljeba u smjesu, prvo jednu pa drugu stranu, po nekoliko sekundi.

Zagrijte ulje u tavi, a kriške pecite 2 do 3 minute sa svake
strane.

Prženice bi spolja trebalo da budu hrskave i zlatne boje, a
smjesa iznutra bi trebalo da se stegne i postane kremasta i gusta. Prijatno!

zosradio.ba/Klix

  

spot_img

Povezani postovi

Zašto je kikiriki namirnica koju trebamo jesti u zimskom periodu kao zdravu alternativu

Tokom hladnijeg perioda godine ljudi se mnogo manje kreću,...

Ovo su najemotivniji horoskopski znakovi: Da li ste vi među njima?

Ako ste osoba koja otvoreno izražava emocije, ako ste...

Korijander, začin i čistač otrova iz organizma

Korijander je najbolji čistač otrova i teških metala iz organizma. Korijander Coriandrum sativum je...

Koliko često biste trebali mijenjati četkicu za zube

Za održavanje zdrave dentalne higijene, pranje zuba najmanje dva...