Priprema zimnice već je počela: Donosimo recept za paprike punjene mladim sirom

/

Septembar je pravo vrijeme za pripremu zimnice. Osim što od
njih možete napraviti ukusne kisele salate, paprike možete filovati i to mladim
sirom.

Ovako pripremljene paprike dobro će doći u hladnim
mjesecima, jer će obogatiti zimsku trpezu.

Možete ih poslužiti kao jutarnji ili večernji obrok uz
krišku toplog hljeba i čaja, te kao prilog i salatu uz mnoga jela.

Recept je namijenjen za dvije tegle od tri kilograma.

Potrebni sastojci: 1,5 kg sitne babure paprike, 1,5 kg
mladog sira, 3 l slatkog mlijeka, 3 kašike soli, plastika za pritiskanje
paprike.

Postupak pripreme:

Paprike operite i očistite od peteljki i sjemenki, a potom
usitnite sir viljuškom, pa njim punite paprike.

Punjene paprike uspravno redajte u čiste, suhe tegle. Blago
ih sabijte kako bi bolje stajale kad omekšaju od soli i mlijeka.

Mlijeko skuhajte i posolite, pa kad se malo ohladi njim
prelijte paprike.

Tegle prekrijte gazom i ostavite nezatvorene na prohladnom
mjestu. Najbolje je da ih stavite u tepsiju, jer nakon fermentiranja tečnost se
može izliti iz tegle.

Nakon dva dana paprike zalijte sa još malo posoljenog toplog
mlijeka, sačekajte da se ohladi, pritisnite paprike i čistim poklopcima
zatvorite tegle.

Čuvajte na hladnom mjestu.

Paprike su spremne za jelo nakon mjesec.

zosradio.ba/072info.com

spot_img

Povezani postovi

Ovi kozmetički proizvodi mogu biti veoma opasni za zdravlje, a koristimo ih svakodnevno

Mnogi se ne bi osjećali dobro da napuste dom,...

Zašto je važno hodati nakon obroka? Dovoljno je tek pet minuta

Kratka šetnja nakon obroka može vam pomoći na više...

Prirodni eliksir: Potrebna su vam dva sastojka za napitak koji čisti jetru i reguliše probavu

Svako jutro, prije doručka, možete pripremiti prirodni napitak koji...

Čuda drevnog svijeta: Od piramida do visećih vrtova Babilona

Danas svijet izgleda mnogo drugačije nego što je to...