Ambrozija već izaziva probleme kod alergičnih, a ova hrana ih dodatno pospješuje

/

Alergije su neprijatno iskustvo i zdravstveni problem koji
nas može ometati u svakodnevnom životu.  

Osim toga, one se naprasno mogu pojaviti u jednoj sezoni i
ostati trajna tegoba koja će nas proganjati cijeli život.

Početak sezone alergija za neke ljude zna biti prilično
neprijatan, a cvjetanje ambrozije već je uveliko počelo.

Ako patite od sezonskih alergija, možda ćete primijetiti da
određeni obroci ili međuobroci pogoršavaju vaše simptome.

U nastavku stručnjaci upozoravaju koja to hrana pospješuje
alergijske reakcije:

Alergija na ambroziju

Kada je u pitanju ambrozija i alergija na ovaj korov,
trebalo bi da izbjegavate banane, krastavce, krompir, tikvice, sjemenke
suncokreta, dinje i lubenicu.

Alergija na brezu

Sezona polena drveća započinje početkom proljeća i traje do
oktobra. Ljekari kažu da će ljudi koji imaju alergije na polen breze vjerovatno
osjetiti pogoršanje simptoma ako jedu jabuke, bademe, mrkvu, celer, lješnike,
kruške ili šljive.

Alergija na trave

Trava i neprestano cvjetanje travnatih biljaka prisutno je
tokom cijelog ljeta. Ako imate alergije na polen i cvjetanje trave, možda ćete
primijetiti pojačanu reakciju prilikom konzumiranja celera, narandže i
paradajza.

zosradio.ba/072info.com

spot_img

Povezani postovi

Ovi kozmetički proizvodi mogu biti veoma opasni za zdravlje, a koristimo ih svakodnevno

Mnogi se ne bi osjećali dobro da napuste dom,...

Zašto je važno hodati nakon obroka? Dovoljno je tek pet minuta

Kratka šetnja nakon obroka može vam pomoći na više...

Prirodni eliksir: Potrebna su vam dva sastojka za napitak koji čisti jetru i reguliše probavu

Svako jutro, prije doručka, možete pripremiti prirodni napitak koji...

Čuda drevnog svijeta: Od piramida do visećih vrtova Babilona

Danas svijet izgleda mnogo drugačije nego što je to...