Kandirana ribizla pospješuje rad crijeva

/

Sočna ribizla je bogata vitaminom C, pomaže u liječenju raznih infekcija, bubrežnih tegoba, pospešuje rad crijeva i podstiče izkučivanje štetnih materija iz krvi.
      Ribizla je veoma rasprostranjeno voće koje se jede svježe, koristi u kulinarstvu za spremanje džemova, pekmeza i soka, a poznato je i po svojim ljekovitim svojstvima. Uspijeva na mjestima koja su izložena suncu i dobroj ventilaciji, ali neophodna joj je i vlaga.

   U narodnoj medicini crvena ribizla poznata je kao voće koje otvora apetit, jača organizam i čisti ga od nagomilanih štetnih materija (posebno mokraćne kiseline). Zbog obilja svežih vlakana u semenkama svežih bobica crvene ribizle pospešuju rad crijeva, a zahvaljujući drugim ljekovitim sastojcima ubrzavaju oporavak posle hiruške intervencije.

A sada se nudi mogućnost da je konzumirate tokom cijele godine. Potražite kandiranu ribizlu u trgovini Biosimbioze u Tešnju.


spot_img

Povezani postovi

Pogodila vas je sandžija? Evo šta ovaj narodni izraz stvarno znači

Izraz sandžija jedan je od mnogih narodnih izraza koji...

Uzimate antibiotik bez recepta? – Evo zašto je to jako opasno

Svjetska sedmica svjesnosti o antibioticima se već niz godina obilježava...

Ova biljka odlično pročišćava zrak u prostoriji: Ako odjeću sušite u kući, nabavite je

Naučnici iz NASA-e tvrde da sobne biljke mogu značajno...

Facebook Messenger uvodi HD videopozive i AI pozadine

Meta je najavila niz poboljšanja za svoju aplikaciju Facebook...