Žena se ugušila u dimu na Kobiljoj glavi, opljačkane dvije kladionice, dvojica uhapšena zbog nasilničkog ponašanja…

/

U ponedjeljak oko 22.10 sati, obaviještena je III PU da je istog dana oko 20.00 sati u ulici Hamdije Kapidžića, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata osoba izvršila krivično djelo razbojništvo nad radnicom u sportskoj kladionici “Formula”

U ponedjeljak, 13. oktobra, u 19.00 sati dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio je Petu Policijsku upravu (V PU) da je u kući, u ulici Kobilja glava, općina Vogošća, pronađeno beživotno tijelo B.D., rođene 1945. godine, nastanjene u Sarajevu, a da je smrt, najvjerovatnije, nastupila gušenjem dimom iz peći na čvrsto gorivo.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršen vanjski pregled, a po potrebi i obdukcija. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog događaja.

H.K. LIŠEN SLOBODE ZBOG RAZBOJNIŠTVA

U ponedjeljak oko 22.10 sati, obaviještena je III PU da je istog dana oko 20.00 sati u ulici Hamdije Kapidžića, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata osoba izvršila krivično djelo razbojništvo nad radnicom u sportskoj kladionici “Formula”.

Tom prilikom maskirana osoba je, uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su pomenotg dana u 22.15 sati u ulici Rejhana Demirdžića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode H.K., rođenog 1975. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.K. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti H.K..

RAZBOJNIŠTVO U SPORTSKOJ KLADIONICI “MAX BET”

U ponedjeljak oko 21.10 sati u ulici Kolodvorska, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništvo nad radnicom u sportskoj kladionici “Max Bet”.

Tom prilikom maskirana osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

DVIJE OSOBE LIŠENE SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici V PU u ponedjeljak u 00.05 sati lišili su slobode D.Š., rođenog 1950. i M.E. rođenog 1994., oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv D.Š. i M.E. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

B.E. LIŠEN SLOBODE ZBOG OŠTEĆENJA TUĐE STVARI

Policijski službenici II PU u ponedjeljak u 19.40 sati lišili su slobode B.E., rođenog 1954. u Donjem Vakufu, gdje je i nastanjen, sa privremenim boravkom u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

P.A. LIŠEN SLOBODE ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA

Policijski službenici III PU u ponedjeljak u 20.00 sati lišili su slobode P.A., rođenog 1990. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, na štetu maloljetnogP.R. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvijetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

H.M. LIŠEN SLOBODE ZBOG LAKŠE TJELESNE POVREDE

Policijski službenici IV PU u ponedjeljak u 21.20 sati lišili su slobode H.M., rođenog 1982. u Hadžićima, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo lakše tjelesne povrede.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.M. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvijetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

S.N. LIŠEN SLOBODE NA OSNOVU POTRAGE

U ponedjeljak u 21.30 sati, na osnovu potrage, policijski službenici II PU su u ulici Kolodvorska, općina Novo Sarajevo, pronašli i lišili slobode S.N., rođenog 1994. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.N. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvijetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

KS – 39 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 39 saobraćajnih nezgoda, od toga 36 sa materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama, kojom prilikom je sedam osoba lakše povrijeđeno.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena dva vozača, četiri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a.

Povezani postovi

Maglaj: Svađa kulminirala fizičkim napadom

Kako je saopćeno iz MUP ZDK jučer u mjestu...

Muškarca ubilo drvo, sin prijavio tragediju

Muškarac iz Mrđelića u FBiH kod Foče nastradao je...

Nova prijava krađe novca putem bankomata u Policijskoj stanici Tešanj

Dana 26.03.2024. godine, u 14:30 sati, B.A., rođena 1983....

Tešanj: Krađa novca sa bankovnog računa

Policijskoj stanici Tešanj javio se B.T., rođen 1982. godine...