Ubica lijepog lica priznao 39 ubistava

/

Dvadesetšestogodišnji brazilski radnik obezbjeđenja, koji je živio sa svojom majkom, priznao je 39 ubistava, što ga je učinilo jednim od najgorih masovnih ubica na svijetu.

Tijago Enrike Gomes da Roha uhapšen je u Brazilu nakon što je optužen za krađu registarskih tablica sa motocikla u supermarketu “Goiania” u januaru. Nekoliko dana nakon krađe zaustavila ga je policija i otkrila da vozi motocikl s ukradenim tablicama.

Nakon što je uhapšen priznao je ubistva rekavši da ih je činio zbog toga što je osjećao veliki bijes prema svima i svakome, a koji ga je popuštao kada bi ubio nekoga. Svoje žrtve je ubijao pucajući u njih dok je prolazio ulicama na motociklu.

Tokom dana pokušao je da počini samoubistvo prerezavši vene komadima stakla od sijalice koju je razbio u zatvorskoj ćeliji.

Većina žena, među kojima je i 14-ogodišnja djevojčica, ubijena je u parku u januaru, a dvije žene u 20-im godinama ubijene su u maju ove godine. Policija je kazala kako je “ubica lijepog lica” priznao da je ubio tranvestite i nekoliko beskućnika.

Prije nego što je pucao, uvijek bi povikao “pljačka”, ali otišao bi s mjesta događaja bez ikakvog plijena. U kući mu je pronađeno oružje, revolver .38.

“Vjerujem da je on serijski ubica. Počeo je ubijati nasumice, ali mu je potom postala navika”, rekao je šef policije Žoao Gorski.

Porodice i prijatelji ubijenih žena organizovale su nekoliko demonstracija kako bi izvršile pritisak na policiju i lokalne vlasti u pronalaženju ubice. Nosile su bijelo i fotografije žrtava.

Ukoliko bude osuđen za ove zločine, Gomes da Roha će biti zabilježen kako najgori serijski ubica na svijetu, prenosi Klix.

 

Povezani postovi

Pula zabranila nudizam i žestoka pića na plažama

Većinom glasova - sa 11 "za", sedam "protiv" i...

Norveška stupila u recesiju

Norveška ekonomija smanjila se i u trećem tromjesečju i...

Austriji nedostaje 230 hiljada radnika, poželjni i Bosanci i Hercegovci

Jedna od najprivlačnijih zemalja za naše radnike, Austrija, aktivno...

Inflacija u eurozoni najniža od jula 2021.

Prema prvim procjenama evropske statističke kancelarije “Eurostata”, eurozona je...