Prve reakcije na hapšenje Milana Bandića

Datum:

SABORSKI zastupnik Josip Kregar rekao je za uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza kako se radi o društvu koje se ne viđa često na istom mjestu, poduzetniku s problematičnom reputacijom i dvojicom koji vode najznačajnije institucije u gradu.

Kregar smatra da se još premalo zna o tom uhićenju, a zasad samo može citirati omiljenu Bandićevu izjavu ‘neka institucije obave svoj posao. “Pa, počele su”, zaključio je Kregar, koji je bio Bandićev protukandidat na izborima za zagrebačkog gradonačelnika.

Predsjednica ORaH-a i saborska zastupnica Mirela Holy kazala je kako, s obzirom na to je da je predstavnica zakonodavne vlasti, ne može komentirati postupak koji je u tijeku sve do pravomoćnosti presude, ako je i bude.

“U svakom slučaju recentna događanja u Hrvatskoj su velika poruka svim političkim strankama i političarima da svoj posao moraju raditi u javnom interesu.”, rekla je Holy.

Darinko Kosor i Davor Bernardić trenutno ne odgovaraju niti na poruke niti na pozive.

Milanović će sutra komentirati

Milanovićev glasnogovornik poručio nam je da će premijer sutra komentirati.

“Bandić i Kikaš se bave korupcijom? ´Ajte, molim vas”

Željko Jovanović na svom Facebook profilu napisao je: “Nadam se da će po abecednom redu uslijediti još ovakvih vijesti …”, a Dragutin Lesar: “Bandić i Kikaš da se bave korupcijom? Ajte molim vas. I to s Pripuzom! Hapse poštenjake!”

Željko Jovanović je na Facebooku objavio i dio svog intervjua iz 2010. u kojem je prognozirao da će se USKOK pozabaviti i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i bivšim premijerom Ivom Sanaderom. “Milan Bandić je na kraju svoje političke karijere, a obzirom na način rada ne bih se iznenadio da i na njegova vrata zakuca USKOK”, citirao je Jovanović svoj odgovor na pitanje iz četiri godine starog intevjua. Također je objavio dio gdje kaže kako je Sanaderu “mjesto u Remetincu, a ne u Saboru”.

Potom je Jovanović na Facebooku napisao: “Nije bilo brzo, ali točan odgovor na oba pitanja! Oba su pala!”

Stojak: Nadamo se da će se sve istražiti

Zastupnik HNS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Stojak večeras je u vezi s uhićenjem gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, vlasnika CIOS-a Petra Pripuza i drugih za Hinu izjavio da se u HNS-u neće upuštati ni u kakve komentare postupaka koji su u tijeku. “Nadamo se da će se sve sumnje koje su istaknute istražiti apsolutno do kraja”, poručio je gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak.

Hrg: Neka institucije rade svoj posao, ali brzo

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg večeras je u vezi uhićenja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdina Slobodana Ljubićića i ostalih rekao da dok se sve ne istraži nema što komentirati, ali i poručio kako bi volio da institucije naprave posao brzo te da uhićeni ako su krivi snose posljedice, a ako nisu budu oslobođeni.

“Kao što kaže gradonačelnik Bandić ‘neka institucije rade svoj posao’, ali ono što bih ja volio je da naprave taj posao brzo, a ne da bude to trakavica od par godina. Ako su krivi neka snose posljedice, a ako nisu bit će oslobođeni”, poručio je u izjavi za Hinu saborski zastupnik HSS-a i predsjednik te stranke Branko Hrg.

 

(buka)

Povezani postovi
Related

U Hrvatskoj palo 40 centimetara snijega

Na području Gorskog kotora i Like padao je snijeg. Također,...

Muž nokautirao zvaničnika HDZ-a nakon što mu je suprugu uhvatio za stražnjicu

Direktor Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom...

Nakon presude: Objavljeni detalji brutalnog ubistva pjevačice Marjanović

Zoran Marjanović, osuđen je juče na 40 godina zatvora...

Preminuo Malčanski berberin, doživotno osuđeni silovatelj

Jučer je u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac preminuo Ninoslav Jovanović,...