Moj sin je otišao u IDIL a ne zna ni Fatihu proučiti

Datum:

Adem Jašarević ima 71 godinu i živi u Tešnju, jedan njegov sin Miralem poginuo je u toku agresije na BiH boreći se na strani Armije BiH, dok je drugi Selver, prije tri mjeseca otišao put Iraka i Sirije da bi se, kako je rekao svom ocu, “borio za Islamsku državu”.

Novinar portala Sarajevo365.com posjetio je kuću ovog starog ali dobrog čovjeka koji je sa suzama u očima ispričao svoju priču za Sarajevo365.com i poželio da se ona nikome ne ponovi, kako kaže ni najcrnjem dušmanu.

“Imao sam dva sina sada nemam nijednog, jednog je ubio četnik u ratu, a evo ovaj drugi otišao u tuđinu da gine za bandite koji nemaju veze sa pravim Islamom. Miralem je imao samo 20 godina kad je stradao, Selver ima 24 i nemam pojma jel živ il nije, tamo je negdje sa onim fukarama što za pare blate našu vjeru i od nas prave divljake a mi to nikad bili nismo. Odrekao sam ga se preko novina, da znam gdje je tačno i policiji bi ga prijavio ali ne znam, znam samo da me u crno zavio. Ja sam sto posto invalid bez nogu, i živim od bijednih 155 KM mjesečno pa vi vidite kako se sa toliko novca živi ovdje u BiH, žena mi je umrla malo iza rata u Bosni, a Selver me evo ostavio samog da bi sada tamo izigravao majmuna za strane plaćenike, jest mi sin al mu želim sve najgore pa nek i mene Bog uzme sebi što ovako pričam ako gdje griješim.” kroz suze priča Adem za Sarajevo365.com

“Kada mi je prvi put rekao da hoće tamo kaišem sam ga uspio jednom opalit jer nemam nogu ne mogu ga ganjat al da sam mogao prebio bi ga tako da mu nikad više ne bi na pamet palo, ali drugi put mi ništa nije rekao samo je pobjegao i ostavio poruku na papiru kako ode tamo i da ga više ne tražim, i kako je to njemu važnije od oca. Nema veze izdržaću ja nekako a ne bi vala bila ni neka šteta da odmah sad umrem kad moram ovako i s tim u mislima da živim.” priča Adem.

“Samo mi nije jasno šta će on među njima kad ne zna ni Fatihu proučiti. Svojoj rahmetli majci kad bi išao na mezar nije znao proučit a sad on nekakav borac nekakve Islamske države, da Bog sačuva sve nas koliko toliko normalne.” kaže Adem kojem su prijatelji i komšije uspjeli nekako skupiti dovoljno novca da ode na operaciju u Ljubljanu, potvrdio je za Sarajevo365.com njegov komšija.

“Adem je previše dobar čovjek da bi ga snašlo sve ovo što ga je snašlo, ne znam čemu sve ovo i ima li igdje dobra na ovom vaktu, nek mu dragi Allah pomogne da barem ovu operaciju prebrodi kako treba, al star je on biće teško, ali ja se kao njegov komšija prijatelj nadam najboljem što se njega tiče” kaže komšija Rusmir.


(novihorizonti.net)

Povezani postovi
Related

Sve prijavljeno policiji: Užasan slučaj u Gračanici, dječaci silovali vršnjaka?

U jednom privatnom objektu u Gračanici, na području Tuzlanskog...

Tešanj: U Dobropolju izvršena teška krađa

Prema informacijama koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK,...

Tešanj U Kraševu ukradeno gorivo iz automobila

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK u toku noći...

Učenice na putu do škole napadnute nožem: Napadač se krio u zgradi

Na teritoriji pokrajine Baden-Virtenberg, u mjestu Ilerkirhberg jutros je jedan muškarac...