Osuđeni bludnici: Jedan s nožem natjerao dijete da ga zadovolji, drugi silovao staricu

Datum:

Na Vrhovnom sudu Federacije BiH u dvjema odvojenim predmetima osuđena su dvojica bludnika koji su napastovali starice i djecu te su im izrečene kazne od ukupno 13 godina zatvora.

Na Vrhovnom sudu Federacije BiH u dvjema odvojenim predmetima osuđena su dvojica bludnika koji su napastovali starice i djecu te su im izrečene kazne od ukupno 13 godina zatvora.

Tako je Dragan Budimir zvan Budo iz Zenice osuđen na pet godina jer je 2013. natjerao jednog dječaka da ga oralno zadovolji, a Alen Bošnjaković (25) iz Zavidovića je osuđen na osam godina zatvora jer je prilikom pljačke silovao jednu staricu.

Što se tiče Budimirovog slučaja, on je najprije na Kantonalnom sudu na Zenici bio osuđen na tri, ali sada mu je Vrhovni sud povećao kaznu na pet godina zatvora.

Budimir je proglašen krivim da je u februaru 2013. nasrnuo na jednog dječaka rođenog 2005. godine te da ga je s džepnim nožem natjerao da ga oralno zadovolji u zgradi zvanoj Kasina u Ulici velikog suca Građeše.

S druge strane, Bošnjaković je na Vrhovnom sudu proglašen krivim da je opljačkao dvije starice od 83 i 75 godina u kući u Zavidovićima te da je potom silovao stariju od njih.

Stoga mu je izrečena jedinstvena kazna za razbojstvo i silovanje u trajanju od osam godina. Prema navodima iz presude, Bošnjaković je zajedno s sugrađaninom Minelom Hodžićem (23) u februaru 2013. krenuo u pljačku te su došli do kuće starijih sestara u Ulici Zlatnih ljiljana, na ulazu u grad iz pravca Žepča, isjekli su telefonske žice i maskirani upali u kuću.

Čim su razvalili vrata i razbili sijalicu na ulazu, oni su krenuli vikati na starice da im kažu gdje je novac, a kako ga siromašne žene nisu imale, tukli su stariju sestru.

Iz kuće su ukrali nekoliko sitnijih stvari, a stariju sestru je Bošnjaković čak i silovao. Stoga je on osuđen na osam godina, a njegov sugrađanin Hodžić samo na 30 mjeseci zatvora. I prije ovog nedjela, provaljivali su u kuće i pljačkali ljude.

(ze portal.net/blic-portal)

Povezani postovi
Related

Tešanj U Kraševu ukradeno gorivo iz automobila

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK u toku noći...

Učenice na putu do škole napadnute nožem: Napadač se krio u zgradi

Na teritoriji pokrajine Baden-Virtenberg, u mjestu Ilerkirhberg jutros je jedan muškarac...

U Rosuljama općina Tešanj u saobraćajnoj nesreći poginuo pješak

U mjestu Rosulje na području Općine Tešanj juče u...

Učenik koji je nastavnici izmakao stolicu navodno se pokušao ubiti

Mladić (17) koji je izmakao stolicu profesorici 9. novembra...