U Ilijašu spremni za derbi – Tošk je favorit ali idemo se nadigravati

/

U okviru dvanaestog kola Druge lige – Centar, u subotu se na stadionu “Luke” u Tešnju igra derbi meč ovoga kola.

Naime, vodeća momčad na tablici, sjajni „topnici“ iz Tešnja ugostiće trećeplasirani tim na tablici, odličnu ekipu Ilijaša. Biće ovo meč koji će sigurno zadovoljiti brojne ljubitelje nogometa iz Tešnja, Jelaha, Usore, Doboja…jer oba rivala gaje lepršav stil igre, sa puno golova, šansi, udaraca na protivnička vrata.

Poslije teške, ali zaslužene pobjede, u prošlom kolu protiv neugodne Usore (3:2, op.aut.), u taboru Ilijaša sada su sve misli okrenute ka neugodnom gostovanju kod lidera na tablici, ekipe Toška. Stručni štab, na čelu sa našim nekadašnjim reprezentativcem Senadom Begićem, uvježbava taktičko tehničke finese igre, a sa kojom će pokušati parirati kolegi Vahidinu Imamoviću.

Svi igrači koji su u kombinaciji za startnih jedanaest marljivo su izvršavali sve zadatke šefa Begića, svjesni da idu u goste sjajnom timu, koji u svojim redovima ima par izvanrednih igrača kao što su: Bašić, Suljić, Hankić, Mrguda, Mujkanović, Nuhanović…i da lider na tablici u ovom trenutku može nadigrati svakog rivala, a pogotovo na svom travnjaku. Svi  igrači su raspoloženi za igru, svjesni da u ovom meču ne mogu puno izgubiti, ali da bi eventualnom pobjedom dosta dobili i ušli u bitku za jesenji naslov.

Sjajni mladi nogometaš, pred kojim je svjetla budućnost i o kome će se još dosta dobroga
čuti, Akif Kovač u ime saigrača, pred ovaj derbi meč, kaže:

– U našem taboru smo svi svjesni o kakvom jakom protivniku se radi. Tošk je trenutni lider, igra najbolje i najefikasnije, sve protivnike jednostavno „melju“ ali mi idemo bez straha da odigramo ovaj meč. Pokušaćemo od starta parirati njihovoj igri, što više odmaći igru od našeg šesnaesterca i praviti što manje prekida blizu našeg gola, jer znamo koliko su opasni iz prekida. Svjesni smo da će domaćini jurnuti kao osice od prvog minuta ka našem
golmanu Silajdžiću, da što prije postignu gol, ali to može biti prilika da i mi u kontri preko Buze, Zukića, Adžića … pokušamo savladati odličnog vratara Bejzića. Ono što je sigurno je činjenica da će najviše profitirati gledaoci i navijači oba rivala ,jer biće ovo meč za „dušu i sjećanje“.

Piše: Rešad MAMELA

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...