Zimskim računanjem vremena mijenjaju se i intervali skupe i jeftine struje

/

Elektroprivreda BiH d.d. –Sarajevo obavještava kupce električne energije, da kada se počne računati zimsko računanje vremena u noći sa 25. na 26. oktobar 2014. godine, dolazi i do promjene u električnoj energiji ( period kada je tzv. jeftinija i skuplja električna energija).

Za domaćinstva koja imaju dvotarifna brojila, u periodu od ponedjeljka do subote manji dnevni tarifni stavovi će se primjenjivati od 13:00 do 16:00 sati i od 22:00 do 07:00 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Za ostale kupce JP EPBiH, u periodu od ponedjeljka do petka, manji dnevni tarifni stavovi će se primjenjivati od 22:00 do 07:00 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Cijena električne energije za domaćinstva koja posjeduju jednotarifno brojilo iznosi 12,82 feninga/kWh, dok je za domaćinstva koja posjeduju dvotarifno brojilo cijena 16,02 feninga/kWh (veća tarifa), odnosno 8,01 fening/kWh (manja tarifa), piše Maglaj Info.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...

Sindikat doktora medicine i stomatologije FBiH najavio štrajk

U Zenici je danas održana sjednica Upravnog odbora Samostalnog...