Kao u horor filmu: Iskopao 150 leševa curica pa ih oblačio u lutke i slavio im rođendane

Datum:

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je fotografije iz kuće strave nekada uglednog historičara koji je u potpunoj pomahnitalosti iz grobova iskopao posmrtne ostatke čak 150 djevojčica pa je za njih organizirao morbidne rođendanske zabave.


Anatolij Moskvin (46) iz Nižnjeg Novgoroda u centralnom dijelu Rusije uhapšen je još 2011. godine nakon što se ispostavilo da je iskopao gomilu leševa curica u dobi od 3 do 12 godina.

Posmrtne je ostatke nosio sebi u kuću te ih je mumificirao, odijevao leševe i kosture u haljine, navlačio im čarape, a jednu je odjenuo tako da je izgledala kao plišani medvjedić.

Moskvin je dio svog poduhvata i snimio, a istražitelji su u njegovom domu pronašli hodnik pun vjenčanica i haljina u raznim bojama. Tijela mrtvih curica bila su posvuda po sobama, odjevena u svečanu odjeću.

Ove sedmice je sudija Moskvina proglasio mentalno nesposobnim za praćenje suđenja te je naredio da do daljnjega ostane na liječenju u psihijatrijskoj ustanovi.

Taj historičar, inače, govori 13 stranih jezika i na sudu su ga opisali kao ‘genija’. U svoj svojoj morbidnosti, posmrtnim je ostacima davao imena, a za svaku od djevojčica organizirao je rođendansku zabavu. Nijednu nije ubio, nego ih je iz nekog samo njemu znanog razloga odavno mrtve iskapao iz grobnica.

Istražitelji su pronašli i papir s uputama kako napraviti lutku od leša.

Historičareva je nastrana opsesija otkrivena sasvim slučajno, tokom posjeta njegovih roditelja.

‘Tri smo ga godine promatrali na psihijatriji i apsolutno je jasno da Moskvin nije mentalno sposoban pratitit suđenje’, rekao je glasnogovornik tužiteljstva.

(Bh-index)

Povezani postovi
Related

Inflacija se može usporiti i ukrotiti kroz niže poreze

„Rast cijena koji se dešava posljednjih mjeseci je samo...

U Beču uhapšen državljanin BiH: Zaplijenjen kokain vrijednosti 1,5 miliona eura

U bečkoj četvrti Penzing uhapšena su jučer trojica osumnjičenih...

Besplatni obroci za sve osnovce: Želimo na taj način spriječiti stvaranje razlika među djecom

Besplatni obrok za svakog učenika osnovne škole u Hvatskoj...

BMW-om divljao na autoputu: Vozio nevjerovatnih 252,8 kilometara na sat

Saobraćajna policija je na autoputu Miloš Veliki, kod Obrenovca u...