Kao u horor filmu: Iskopao 150 leševa curica pa ih oblačio u lutke i slavio im rođendane

Datum:

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je fotografije iz kuće strave nekada uglednog historičara koji je u potpunoj pomahnitalosti iz grobova iskopao posmrtne ostatke čak 150 djevojčica pa je za njih organizirao morbidne rođendanske zabave.


Anatolij Moskvin (46) iz Nižnjeg Novgoroda u centralnom dijelu Rusije uhapšen je još 2011. godine nakon što se ispostavilo da je iskopao gomilu leševa curica u dobi od 3 do 12 godina.

Posmrtne je ostatke nosio sebi u kuću te ih je mumificirao, odijevao leševe i kosture u haljine, navlačio im čarape, a jednu je odjenuo tako da je izgledala kao plišani medvjedić.

Moskvin je dio svog poduhvata i snimio, a istražitelji su u njegovom domu pronašli hodnik pun vjenčanica i haljina u raznim bojama. Tijela mrtvih curica bila su posvuda po sobama, odjevena u svečanu odjeću.

Ove sedmice je sudija Moskvina proglasio mentalno nesposobnim za praćenje suđenja te je naredio da do daljnjega ostane na liječenju u psihijatrijskoj ustanovi.

Taj historičar, inače, govori 13 stranih jezika i na sudu su ga opisali kao ‘genija’. U svoj svojoj morbidnosti, posmrtnim je ostacima davao imena, a za svaku od djevojčica organizirao je rođendansku zabavu. Nijednu nije ubio, nego ih je iz nekog samo njemu znanog razloga odavno mrtve iskapao iz grobnica.

Istražitelji su pronašli i papir s uputama kako napraviti lutku od leša.

Historičareva je nastrana opsesija otkrivena sasvim slučajno, tokom posjeta njegovih roditelja.

‘Tri smo ga godine promatrali na psihijatriji i apsolutno je jasno da Moskvin nije mentalno sposoban pratitit suđenje’, rekao je glasnogovornik tužiteljstva.

(Bh-index)

Povezani postovi
Related

Rusija ne može plaćati vanjski dug prvi put od Oktobarske revolucije 1917. godine

Prema posljednjim izvještajima, Rusija po prvi put od Oktobarske...

Godišnja zarada do 145 hiljada KM: Ovo je jedan od najtežih poslova na svijetu

Rad na naftnoj platformi nije uopšte lak posao, zahtijeva...

Ukida se naplata policijskih kazni u gotovini

Od 1. jula 2022. godine novčane kazne za prekršaje...

Vlasnik plantaže: Zbog neradnika mi je propalo 50 tona trešanja

Na plantažama Zlatana Kljakovića Gašpića propalo je više od...