Užas: IS u gradovima ostavlja leševe zavezane za ograde

Datum:

Pored mrtvihsirijskih vojnika prolaze žene i djeca, no nitko na njih i ne obraća pozornost niti to smije. Tijela ubijenih su i zavezana na ogradama gradskih parkova.


Borci Islamske države nastavljaju šokirati svijet svojim brutalnim videouradcima i ponašanjem prema neprijatelju. U cilju ratne propagande i sijanja straha prikazali su šetnju ulicom sirijskoga grada Raka koji su ljetos osvojili. Na ulicama leže mrtva tijela ubijenih sirijskih vojnika kojima su odrubljene glave i nabijene na obližnju ogradu.

Pored mrtvih prolaze žene i djeca, nitko na njih i ne obraća pozornost niti to smije. Tijela ubijenih su i zavezana na ogradama gradskih parkova. Jasna je i poruka što će se dogoditi ako padne grad Kobane koji Kurdi uz pomoć američkih i ostalih saveznika još uspješno brane.

Najveća pobjeda nad ISIL-om

Iračke snage su u subotu postigle najveći uspjeh u borbi protiv ISIL-a u zadnjih nekoliko mjeseci. Zauzele su većinu grada Džurf al-Sahara blizu Bagdada dok su istodobno kurdske snage ponovno zauzele sjevernoirački grad Zumar i nekoliko obližnjih sela i to poslije snažnih koalicijskih zračnih udara na islamske pobunjenike, piše CNN.

(blic-portal.com)

Povezani postovi
Related

Izgubili se pa umrli od žeđi, našli ih poslije dvije nedjelje

U pustinji u Libiji pronađeno je 20 beživotnih tijela...

Uznemirujući snimak: Muškarac autom udario brata nakon svađe

Na Mejašima u Splitu, u Hrvatskoj, zabilježen je nesvakidašnji...

Žena godinama prikrivala smrt muža: U spletke uplela djecu i kolege, on pronađen zabetoniran

U podrumu kuće u Leskovcu u Srbiji prije dva dana pronađeno...

Rusija ne može plaćati vanjski dug prvi put od Oktobarske revolucije 1917. godine

Prema posljednjim izvještajima, Rusija po prvi put od Oktobarske...