HASAN AHMETLIĆ IZ TEŠNJA MAJKI HAVI TATAREVIĆ UPLATIO PENZIJU ZA GODINU DANA

Datum:

Hasan Ahmetlić, poduzetnik iz Tešnja, vlasnik kompanije ”Hifa Tank”, jedne od članica grupacije “Hifa”, nakon što je u “Dnevnom avazu” u avgustu pročitao potresnu priču o majki Havi Tatarević iz Prijedora, odlučio je na njen račun svakog mjeseca uplaćivati na ime penzije iznod od 310 KM. Toliku penziju, kaže, prima i nejgova majka.


Ovoj hrabroj majci i ženi iz sela Zecovi, kod Prijedora, kojoj je u proteklom ratu ubijeno šest sinova i muž, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske ukinulo je pravo na invalidninu za civilne žrtve rata.

 

 – Obećao sam da ću godinu dana svakog mjeseca na Havin račun uplaćivati taj iznos, ali sam, evo jutros uplatio posljednji ček računajući da nana mora nabaviti zimnicu i ogrjev – kazao je Hasan u izjavi za List “Avaz”. 

 

Podsjećamo također da je Grupacija “Hifa” tokom najgorih dana majskih poplava među prvim kompanijama organizovala pomoć za naš grad i njegove građane i to u vidu nekoliko hiljada komada pečenog hljeba, te goriva koje je služilo čamcima CZ koju su bili u akciji spašavanja građana našeg grada.(maglaj.info)

Povezani postovi
Related

Radnicima plate bezobrazno niske a direktorima i šefovima bezobrazno visoke

Više od 3.700 zaposlenih u dva proizvodna preduzeća u...

Nikšić nakon potpisivanja sporazuma s Čovićem: Teško ćemo izbjeći SNSD u državnoj vlasti

Lider SDP-a Nermin Nikšić izrazio je danas zadovoljstvo potpisivanjem...

Potpisan koalicioni sporazum Osmorke i HDZ-a

U zgradi Parlamentarne skupštine BiH u 11 sati upriličeno...

Za organizovanu trgovinu ljudima: Za šest osoba izrečena kazna zatvora u ukupnom trajanju od 74 godine

Kantonalni sud Tuzla je po optužnici Tužilaštva Tuzlanskog kantona donio...