Ivanić: Ne znam koji je Izetbegovićev motiv da ojačava i oživljava Dodika

Datum:

SARAJEVO – Mladen Ivanić, lider PDP-a i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH kazao je za bh. novinsku agenciju Patria da su razgovori o formiranju vlasti na nivou države koje su protekla dva dana vodili Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik tek …

… „zagrijavanje pred pravu utakmicu koja će krenuti nakon objave zvaničnih izbornih rezultata“.

-Ne vjerujem da će napraviti nešto njih trojica zajedno, odnosno te tri stranke SDA, HDZBiH i SNSD jer ne vidim koji je motiv Izetbegoviću da oživljava i jača Milorada Dodika. Dodiku ovi razgovori služe samo da bi sebe učvrstio u Republici Srpskoj, odnosno kada krenu pregovori o formiranju vlasti u RS da sebi obezbjedi mandatara, pojašnjava Ivanić.

Navodi da je i on proteklih dana imao niz razgovora sa Izetbegovićem i Čovićem, ali neformalne prirode, te da će se još pričekati sa nečim što se zove koalicija na državnom nivou, ali i u Republici Srpskoj.

-Čović, Dodik i Izetbegović moraju imati sa sobom još jednog partnera iz Federacije BiH da bi mogli napraviti čvrstu koaliciju. Koliko sam upratio izjave lider SBB-a Fahrudin Radončić je rekao da neće sa SDA, a da li će Demokratska fronta vidjet ćemo. Jer Željko Komšić se još nije konkretno izjasnio, osim što je kazao da neće ulaziti u matematičke koalicije- navodi naš sagovornik dodajući da na prvi pogled izgleda kao da je nešto dogovoreno, a ustvari ništa od toga nema. (Vijesti.ba/NAP)

Povezani postovi
Related

Završetak izgradnje tri dionice autoputa na relaciji Zenica-Žepče tokom 2024. godine

Trasa autoceste poddionica Ponirak – Vraca je dio dionice...

Domar osumnjičen za pokušaj krađe drva: Natovario ih u Golfa

Zbog sumnje da je planirao ukrasti ogrevna drva iz...

Procjene za naredne tri godine: Šta BiH očekuje kod zaposlenosti, rasta cijena, investicija

Direkcija za ekonomsko planiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine...

Gdje bh. političari planiraju provesti novogodišnje praznike?

Pitali smo političare iz Bosne i Hercegovine gdje će...