Ivanić: Ne znam koji je Izetbegovićev motiv da ojačava i oživljava Dodika

Datum:

SARAJEVO – Mladen Ivanić, lider PDP-a i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH kazao je za bh. novinsku agenciju Patria da su razgovori o formiranju vlasti na nivou države koje su protekla dva dana vodili Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Milorad Dodik tek …

… „zagrijavanje pred pravu utakmicu koja će krenuti nakon objave zvaničnih izbornih rezultata“.

-Ne vjerujem da će napraviti nešto njih trojica zajedno, odnosno te tri stranke SDA, HDZBiH i SNSD jer ne vidim koji je motiv Izetbegoviću da oživljava i jača Milorada Dodika. Dodiku ovi razgovori služe samo da bi sebe učvrstio u Republici Srpskoj, odnosno kada krenu pregovori o formiranju vlasti u RS da sebi obezbjedi mandatara, pojašnjava Ivanić.

Navodi da je i on proteklih dana imao niz razgovora sa Izetbegovićem i Čovićem, ali neformalne prirode, te da će se još pričekati sa nečim što se zove koalicija na državnom nivou, ali i u Republici Srpskoj.

-Čović, Dodik i Izetbegović moraju imati sa sobom još jednog partnera iz Federacije BiH da bi mogli napraviti čvrstu koaliciju. Koliko sam upratio izjave lider SBB-a Fahrudin Radončić je rekao da neće sa SDA, a da li će Demokratska fronta vidjet ćemo. Jer Željko Komšić se još nije konkretno izjasnio, osim što je kazao da neće ulaziti u matematičke koalicije- navodi naš sagovornik dodajući da na prvi pogled izgleda kao da je nešto dogovoreno, a ustvari ništa od toga nema. (Vijesti.ba/NAP)

Povezani postovi
Related

Gdje je usmjeravan novac od igara na sreću: Za socijalne kategorije i djecu 25,5 miliona KM

Za 10 programa koji se finansiraju iz dijela prihoda...

Novalić: Omogućili smo vam da bez pasoša dođete u Neum

Svečanom otvorenju magistralne ceste Neum - Stolac prisustvovao je...

Komisija Doma naroda ponovo glasala za povećanje plaća parlamentarcima

Nakon što su delegati u Domu naroda prihvatili principe...

Sutra kreće voz iz Sarajeva do Ploča, iz Željeznica FBiH poslali obavijest putnicima

Nakon gotovo deset godina sutra će iz Sarajeva do...