Uhićen prevarant iz Doboja: Obećavao novac za sanaciju poplavljenih objekata

Datum:

DOBOJ – Policija u Doboju uhapsila je muškarca koji je na području tog grada prevario više osoba obećavajući im novčana sredstva za sanaciju poplavljenih objekata.

Slobode je lišen B.Š. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela prevare.

Za prijavljenog postoji osnov sumnje da je u septembru i oktobru mjesecu prevario tri sugrađanina koje je susretao na ulici ili ispred zgrade gdje stanuju, obećavajući im pomoć u ostvarivanju prava na donaciju za saniranje šteta na poplavljenim objektima.

Od oštećenih je tražio novac u iznosu od 150 ili 250 KM kako bi u njihovo ime otvorio žiro-račun na koji bi navodno bili uplaćeni obećani novčani iznosi.

Nakon što ih je doveo u zabludu da imaju otvoren žiro-račun, od oštećenih je tražio još novca (150 ili 250 KM) na ime dodatnih administrativnih troškova koje je navodno potrebno uplatiti kako bi obećana novčana sredstva mogla u kratkom roku biti uplaćena, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Prijavljeni je krajem augusta i početkom septembra posudio određen iznos novca od njemu poznate osobe, od koje je više puta posuđivao i putničko vozilo i vraćao sa praznim rezervoarom, iako je obećao da će izmiriti troškove utrošenog goriva.

Krajem oktobra poznaniku je na ime izmirenja duga dao pet prstenova za koje je tvrdio da su zlatni, ali je oštećeni provjerom utvrdio da se radi o bižuteriji.

Na ovaj način oštećenom je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 600 KM.

Iz policije navode da će, nakon izvršene kriminalističke obrade, prevarant uz saglasnost dežurnog tužioca biti pušten na slobodu.

Protiv njega će, po dokumentovanju pedmeta, Okružnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Protiv navednog je već podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo prevara, zbog osnova sumnje da je 14. oktobra doveo u zabludu jednu sugrađanku od koje je uzeo 60 KM na ime navodnog otvaranja žiro-računa, a potom 40 KM na ime dodatnih troškova, obećavši joj uplatu novčanih sredstava za saniranje poplavljenog objekta.

(DNEVNO.BA)

Povezani postovi
Related

Optužen jer je baku udario i prijetio da će je ubiti

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv R.Đ....

Vozačica (52) se autom zabila u kuću, ujutro imala 2,5 promila alkohola

Na bolničkom liječenju završila je pijana 52-godišnja međimurska vozačica...

Tijelo djevojke (19) pronađeno u dvorištu

Tijelo devetnaestogodišnje djevojke čiji su inicijali A.P. pronađeno je...

Brutalna tuča: Gosta u lokalu tukli pajserom dok nije pao u nesvijest, pa ujeli i konobaricu

Koliko je tuča bila brutalna govore izjave očevidaca da...