Novembar će obilježiti promjenjivo i nestabilno vrijeme sa kišom

Datum:

Mjesec novembar će, prema prognozama meteorologa, biti dosta promjenjiv sa nestabilnim vremenskim periodima


Do srijede se očekuje stabilan period bez padavina u većem dijelu Bosne i Hercegovine, ali već od srijede slijedi nestabilno i promjenljivo vrijeme.

Ovu nestabilnost prouzrokovat će topli front sa sjeverozapada. U srijedu se očekuje umjeren do jak vjetar južnog smjera, zašto je izdato i narandžasto upozorenje na meteoalarmu. 

Nestabilno vrijeme praćeno padavinama se očekuju od četvrtka. Veće količine padavina očekuju se na jugu Hercegovine. 

Kako sedmica bude odmicala tako će i jutarnje temperature rasti, pa će krajem sedmice dostizati vrijednosti u Bosni oko 10, a u Hercegovini oko 15 stepeni. Maksimalne dnevne temperature početkom sedmice dostizat će vrijednosti do 12 u Bosni, a u Hercegovini do 15 stepeni, krajem sedmice kretat će se oko 18 u Bosni, a u Hercegovini oko 22 °C. 

U razdoblju od 10. do 17. novembra očekuju se dosta promjenljive i nestabilne vremenske prilike praćene slabom do umjerenom kišom u cijeloj Bosni i Hercegovini. 

Od 10. do 13. novembra očekuje se nešto povećane vrijednosti minimalnih i maksimalnih temperatura, pa će minimalne jutarnje temperature u Bosni imati vrijednosti oko 10, a u Hercegovini oko 13 stepeni, a maksimalne dnevne u Bosni oko 17, a u Hercegovini oko 20 °C. 

U nastavku sedmice očekuje se pad temperatura, pa će u Bosni minimalne biti oko tri, a u Hercegovini oko pet stepeni, a maksimalne u Bosni oko 10, a u Hercegovini 14°C. 

Najtopliji grad u Bosni i Hercegovini u periodu od 27. oktobra do 03. novembra bio je Mostar, međutim ni u Mostaru maksimalne temperature nisu prelazile 20 stepeni. Najhladnije je bilo u Livno gdje je zabilježena minimalna temperatura -2,7, a pored Livna minimalne temperature ispod nule zabilježene su u Sarajevu, Tuzli, Bugojnu i Drvaru. U ostalim gradovima Bosne minimalne temperature kretale su se oko dva stepene, a u Hercegovini oko devet stepeni. 

(MOJE VIJESTI)

Povezani postovi
Related

Nakon najave Evropske centralne banke o podizanju kamata: Šta će biti s kreditima u BiH

Iz Agencije za bankarstvo FBiH kažu kako je promjena...

U bh. ambasadama izdavanje viza nemoguće zbog nedostatka stikera?!

Iz Ambasade BiH u Rijadu izražavaju nadu da će...

Povećani uvoz i izvoz iz BiH, ekonomisti tvrde da nema pomaka u domaćoj privredi

Izvoz roba i usluga iz naše zemlje, ali i...

Postoji li mogućnost pokretanja inicijative o zabrani abortusa u BiH?

Milioni žena u SAD-u izgubiće zakonsko pravo na abortus...