Doboju i Maglaju ultrazvučni aparati

Datum:

DOBOJ – Kompanija “Simens BiH” donirala je Doboju dva savremena ultrazvučna aparata vrijedna oko 80.000 KM za potrebe domova zdravlja u Doboju i u federalnoj opštini Maglaj.


Predstavnica Simens BiH, Martina Merslavič, rekla je da je ova kompanija do sada donirala oko 50.000 evra organizacijama Crvenog krsta za pomoć nakon poplava u BiH.

Direktor Doma zdravlja u Doboju Aleksandar Kovačević rekao je da oprema dolazi u vrijeme kada ustanova, oštećena tokom majske poplave, radi u otežanim uslovima zbog štete pričinjene objektima i sredstvima za rad.

– Procijenjena šteta na objektu Doma zdravlja je oko 1,5 miliona KM i dva miliona KM u opremi – izjavio je Kovačević, dodajući da je UNDP ovu ustanovu uvrstio u prioritet za obnovu, a da sanacija počinje naredne sedmice.

Prema njegovim riječima, Hitna služba još funkcioniše u privremenom objektu i njeno izmještanje zavisiće od dinamike  radova na objektu Doma zdravlja.

Direktor Doma zdravlja u Maglaju Emina Drnda Čičeklić navela je da je tokom majskih poplava ova ustanova pretrpjela štetu od  1,8 miliona maraka.

Donirani su prenosivi kolor-dopler ultrazvučni sistemi koji se primjenjuju u opštoj radiološkoj ultrazvučnoj dijagnostici, koji imaju širok dijapazon dijagnostičkih mogućnosti

(Glas Regije)

Povezani postovi
Related

Tešanj sprema spektakularan doček za Nermina Handžića

Kako je za ZOS radio potvrđeno u utorak 28.06....

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić iz Tešnja pobjednik “Zvezda Granda”

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić u superfinalu “Zvezda Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata trećeg presjeka Nermin...