Doboju i Maglaju ultrazvučni aparati

Datum:

DOBOJ – Kompanija “Simens BiH” donirala je Doboju dva savremena ultrazvučna aparata vrijedna oko 80.000 KM za potrebe domova zdravlja u Doboju i u federalnoj opštini Maglaj.


Predstavnica Simens BiH, Martina Merslavič, rekla je da je ova kompanija do sada donirala oko 50.000 evra organizacijama Crvenog krsta za pomoć nakon poplava u BiH.

Direktor Doma zdravlja u Doboju Aleksandar Kovačević rekao je da oprema dolazi u vrijeme kada ustanova, oštećena tokom majske poplave, radi u otežanim uslovima zbog štete pričinjene objektima i sredstvima za rad.

– Procijenjena šteta na objektu Doma zdravlja je oko 1,5 miliona KM i dva miliona KM u opremi – izjavio je Kovačević, dodajući da je UNDP ovu ustanovu uvrstio u prioritet za obnovu, a da sanacija počinje naredne sedmice.

Prema njegovim riječima, Hitna služba još funkcioniše u privremenom objektu i njeno izmještanje zavisiće od dinamike  radova na objektu Doma zdravlja.

Direktor Doma zdravlja u Maglaju Emina Drnda Čičeklić navela je da je tokom majskih poplava ova ustanova pretrpjela štetu od  1,8 miliona maraka.

Donirani su prenosivi kolor-dopler ultrazvučni sistemi koji se primjenjuju u opštoj radiološkoj ultrazvučnoj dijagnostici, koji imaju širok dijapazon dijagnostičkih mogućnosti

(Glas Regije)

Povezani postovi
Related

Izvršena transakcija za korisnike JU Centra za socijalni rad Tešanj

Kako su to objavili na svojoj Facebook stranici iz...

Tešanj: Uhapšena osoba P.S. u čijem je stanu pronađena opojna droga

Dana 07.12.2022.godine, u vremenu od 17,45 do 20,05 sati,...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...

U Šijama iz kuće otuđen frižider i određena količina elektro mašina i alata

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK dana 06.12.2022...