Doboju i Maglaju ultrazvučni aparati

/

Kompanija “Simens BiH” donirala je danas u Doboju dva savremena ultrazvučna aparata vrijedna oko 80.000 KM za potrebe domova zdravlja u Doboju i u federalnoj opštini Maglaj.

Predstavnik Odjeljenja za Korporativne komunikacije “Simens BiH” Martina Merslavič rekla je novinarima da je ova kompanija do sada donirala oko 50.000 evra organizacijama crvenog krsta za pomoć nakon poplava u BiH. Direktor Doma zdravlja u Doboju Aleksandar Kovačević rekao je da oprema dolazi u vrijeme kada ustanova, oštećena tokom majske poplave, radi u otežanim uslovima zbog štete pričinjene objektima i sredstvima za rad.

“Procijenjena šteta na objektu Doma zdravlja je oko 1.500.000 KM, te oko 2.000.000 KM u opremi”, izjavio je Kovačević, dodajući da je UNDP ovu ustanovu uvrstio u prioritet za obnovu, a da sanacija počinje naredne sedmice.

Prema njegovim riječima, Hitna služba još funkcioniše u privremenom objektu i njeno izmještanje zavisiće od dinamike izvođenja radova na objektu Doma zdravlja.

Direktor Doma zdravlja u Maglaju Emina Drnda-Čičeklić navela je da je tokom majskih poplava ova ustanova pretrpjela štetu od oko 1.800.000 KM.

Predstavnik “Simensa BiH” Alečko Omerspahić precizirao je da je riječ o prenosivim kolor-dopler ultrazvučnim sistemima koji se primjenjuju u opštoj radiološkoj ultrazvučnoj dijagnostici.

Radiolog u dobojskom Domu zdravlja Radoje Vasiljević zadovoljan je doniranim aparatom koji nudi širok dijapazon dijagnostičkih mogućnosti i ubraja se u vrh prenosnih uređaja ovog proizvođača, piše Frontal. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...

Vozači, oprez: Evo gdje možete očekivati radarske kontrole!

Kako stoji na stanici Bihamk-a za danas su najavljene...