Servisne informacije CJB Doboj

Datum:

Servisna informacija CJB Doboj za 12.11.2014


U protekla 24 časa na područje Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je 8 krivičnih djela i 3 saobraćajne nezgode.


Značajniji bezbjednosni događaji:

U mjestu Vranjak, opština Modriča, 12.11.2014. godine oko 19,50 časova u ugostiteljski objekat „Lisac“ mještanin M.S. ušao je sa bombom u ruci. Vlasnik objekta mu je oduzeo ručnu bombu i zadržao do dolaska patrole policije. Pošto se radi o duševno bolesnom licu, isti je prevezen u dobojsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju. U toku je dalji rad i postupanje na dokumentovanju krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policijskoj stanici Doboj 1,  12.11.2014. godine prijavljeno je da je B.Š. iz Doboja izvršio prevaru nad građaninom kome se predstavio kao radnik osiguravajućeg društva i ponudio mu pomoć radi naplate štete za poplavljeno vozilo. Od građanina je tražio novac u iznosu od 120,00 KM na ime navodnih administrativnih troškova, nakon čega bi građanin mogao naplatiti troškove osiguranja. Iako mu je dao novac od B.Š nije dobio nikakvu priznanicu niti mu se isti javljao. U toku je rad na pronalasku lica koje je na ovaj način počinilo krivočno djelo Prevara. 

U Doboju, 10/11.2014. godine, izvršena je provala u kuću vlasništvo R.G., odakle je otuđen električni alat, sanitarija i prehrambeni proizvodi. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela Teška krađa.

Policijskoj stanici Šamac prijavljeno je da je u prethodnih dvadese dana izvršena provala u stan vlasništvo M.T., koji se izjasnio da iz stana ništa nije otuđeno.  Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela Teška krađa

Aktivnosti i rezultati:

Policijska stanica Doboj 2, Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv  B.P. i D.P., oba sa područja Doboja, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Šumska krađa.

Ostali događaji:

U mjestu Novo Selo, opština Brod, 12.11.2014. godine pronađeno je beživotno tiejlo D.M. koji je stradao prilikom sječenja stabla u blizini kuće. Uviđajem je utvrđeno da je četiri dana ranije D.M. posudio motornu pilu od svog komšije, te kada ju nije vratio komšija se počeo raspitivati za njega, nakon čega su ga mještani počeli tražiti. Tijelo preminulog zatečeno je na međi iza njegove kuće. Tijelo se nalazilo ispod trupca odsječenog hrasta. Uviđaj lica mjesta biće nastavljen danas, zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Brod. 


Potparol:

Ljerka Stanimirović

Povezani postovi
Related

Stravična nesreća na Tešanjci, učestvovalo pet vozila

Kako nam javljaju čitatelji, na području Tešanjke, općina Tešanj,...

Pogledjte atmosferu sa sinoćnjeg koncerta Nermina Handžića

Sinoć je u Tešnju održan pobjednički koncert Nermina Handžića...

Nermin Handžić, pobjednik “Zvezda Granda” stigao u Tešanj

Nermin Handžić, ovogodišnji pobjednik "Zvezda Granda", danas je stigao...

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...