Servisna informacija CJB Doboj za 13.11.2014 godine

Datum:

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je 5  krivičnih djela i 5  saobraćajnih nezgoda.


Značajniji bezbjednosni događaji:

U Doboju, 13.11.2014. godine, izvršena je provala u putničko vozilo marke „fiat stil“, koje je bilo parkirano u Ulici Nikole Tesle. Prema izjavi vlasnika Z.P. iz vozila je otuđen digitalni aparat. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela Teška krađa.

U Tesliću, 12/13.11.2014. godine izvršena je provala u kuću vlasništvo M.K. odakle je otuđen zlatni i srebrni nakit i pištolj za koji vlasnik posjeduje oružni list. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela Teška krađa.

Aktivnosti i rezultati:

Policijska stanica Doboj 1, Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv  A.M. sa područja Doboja,  zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Ostali događaji:

Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je da je u Službu hitne pomoći Doma zdravlja Teslić oko 20,50 časova, dovežen V.P. sa područja Doboja, koji je zadobio teške tjelesne povrede (prelom potkoljenica obje noge). Povrijeđeni je prevezen u dobojsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju. Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja utvrđeno je da je V.P. povrede zadobio prilikom prevrtanja radne mašine (buldožer), kojom je upravljao. Povrijeđeni je radnik preduzeća Drvoprerada-Đurić iz Dervente koja vrši eksploataciju šume u selu Brić, opština Teslić. Policijski službenici Policijske stanice Teslić danas vrše uviđaj lica mjesta zajedno sa inspektorom za zaštitu na radu. 

Potparol:

Ljerka Stanimirović

Povezani postovi
Related

Ascom: Sigurnost na internetu sve više u fokusu kompanija

Tešanjska firma Ascom podrška je modernom poslovanju već 17...

Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu...

U Tešnju na izbore je izašlo 48,53% birača

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj...

Stambeno zbrinuto 12 povratničkih porodica na području Teslića

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i...