Čudom se čude: Drastičan pad naplate RTV takse

Datum:

Sindikat javnih RTV servisa apelira na zakonodavna tijela vlasti, prije svega Parlamentarnu skupštinu BiH i Parlament Federacije BiH, kao osnivače ova dva javna emitera, da prioritetno u budućem radu omoguće povećanje naplate RTV takse


Povodom odluke Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH o prijedlogu visine RTV takse, kao i ranijih odluka i stavova o RTV taksi koje je usvojio Odbor javnog RTV sistema BiH, Samostalni Sindikat uposlenika javnih RTV servisa izražava zabrinutost zbog drastičnog pada naplate RTV takse.

Upravni odbor Sindikata javnih RTV servisa podržava nastojanja poslovodstava javnih emitera, a posebno RTVBiH i RTVFBiH, na pronalaženju novih načina povećanja naplate RTV takse.

Sindikat javnih RTV servisa apelira na zakonodavna tijela vlasti, prije svega Parlamentarnu skupštinu BiH i Parlament Federacije BiH, kao osnivače ova dva javna emitera, da prioritetno u budućem radu omoguće povećanje naplate RTV takse.

To je jedini način, kako navode iz sindikata, da ne dođe u pitanje funkcionisanje javnih RTV servisa BiH i FBiH te egzistencija njihovih uposlenika.

Samostalni sindikat javnih RTV servisa smatra da je smanjenje naplate RTV takse uvod u urušavanje Sistema javnog emitovanja u BiH, što može imati teške posljedice i za evropski put Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz tog sindikata.

(Bh-index)

Povezani postovi
Related

Završetak izgradnje tri dionice autoputa na relaciji Zenica-Žepče tokom 2024. godine

Trasa autoceste poddionica Ponirak – Vraca je dio dionice...

Domar osumnjičen za pokušaj krađe drva: Natovario ih u Golfa

Zbog sumnje da je planirao ukrasti ogrevna drva iz...

Procjene za naredne tri godine: Šta BiH očekuje kod zaposlenosti, rasta cijena, investicija

Direkcija za ekonomsko planiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine...

Gdje bh. političari planiraju provesti novogodišnje praznike?

Pitali smo političare iz Bosne i Hercegovine gdje će...