Čudom se čude: Drastičan pad naplate RTV takse

Datum:

Sindikat javnih RTV servisa apelira na zakonodavna tijela vlasti, prije svega Parlamentarnu skupštinu BiH i Parlament Federacije BiH, kao osnivače ova dva javna emitera, da prioritetno u budućem radu omoguće povećanje naplate RTV takse


Povodom odluke Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH o prijedlogu visine RTV takse, kao i ranijih odluka i stavova o RTV taksi koje je usvojio Odbor javnog RTV sistema BiH, Samostalni Sindikat uposlenika javnih RTV servisa izražava zabrinutost zbog drastičnog pada naplate RTV takse.

Upravni odbor Sindikata javnih RTV servisa podržava nastojanja poslovodstava javnih emitera, a posebno RTVBiH i RTVFBiH, na pronalaženju novih načina povećanja naplate RTV takse.

Sindikat javnih RTV servisa apelira na zakonodavna tijela vlasti, prije svega Parlamentarnu skupštinu BiH i Parlament Federacije BiH, kao osnivače ova dva javna emitera, da prioritetno u budućem radu omoguće povećanje naplate RTV takse.

To je jedini način, kako navode iz sindikata, da ne dođe u pitanje funkcionisanje javnih RTV servisa BiH i FBiH te egzistencija njihovih uposlenika.

Samostalni sindikat javnih RTV servisa smatra da je smanjenje naplate RTV takse uvod u urušavanje Sistema javnog emitovanja u BiH, što može imati teške posljedice i za evropski put Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz tog sindikata.

(Bh-index)

Povezani postovi
Related

Javni dug BiH povećan za 623,05 miliona KM

Savjet ministara BiH usvojio Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija...

Završene sve aktivnosti u Medini, sutra hadžije iz BiH kreću u Meku

Sve planirane aktivnosti u Medini su obavljene i večeras...

JOŠ 500 KM ZA NAŠE PARLAMENTARCE: Plate od 5000 KM, stanovi, vikendice, poslovni prostori, milionska štednja…

Više od tri decenije Denis Zvizdić dobija platu iz budžeta koja...

Faruk Hadžić: Koliko će rasti kamate

Ekonomski analitičar Faruk Hadžić prokomentirao je za „Avaz“ najave Evropske centralne...