Na Jahorini i Bjelašnici pada snijeg, ali još uvijek nema skijanja

Datum:

Na bh. olimpijskim planinama Jahorini i Bjelašnici trenutno pada snijeg.


– Na Jahorini pada snijeg i temperatura je – 2 stepena, ali  prema prognozama meteorologa padavine neće biti obilne te kako očekujemo visina snijega na Jahorini neće biti veća od 5 do 6 centimetara – kazao je Agenciji Fena rukovodilac marketinga i prodaje Olimpijskog centra JahorinaDragan Sokolović.

Naglasio  je da još neće biti ostvareni uvjeti za skijanje, ali da je Olimpijski centar Jahorina spreman za  zimsku sezonu.

– Mi smo već spremni za proizvodnju vještačkog snijega i čekamo pogodne temperature da bismo pokrenuli što prije skijalište – kazao je Sokolović dodavši da “te temperature moraju biti najmanje od – 5 do – 7 stepeni”.

Naveo je da je dosta staza uređeno i da su nabavili dva nova pokretna topa za pravljenje snijega.

– Uredili smo novo moderno obilježavanje ski- staza i putokaze na planini i trenutno privodimo kraju sistem koji će nam dozvoliti noćno skijanje u zimskoj sezoni, a što će biti dobar novi sadržaj Jahorine – kazao je Sokolović.

Naglasio je da će “povodom ulaska u zimsku sezonu od 12. do 14. decembra za sve posjetioce planine Jahorina biti obezbijeđeno besplatno skijanje gdje se očekuje nekoliko hiljada ljubitelja planine, snijega, skijanja i zabave”.

Trenutno je u prodaji ski-pass koji je povoljan i pristupačan i koji važi za radne dane od ponedjeljka do petka a košta 250 KM za odrasle, odnosno po 70 KM za djecu, kazao je Sokolović.

Kako je Agenciji Fena rečeno iz meteorološke stanice na Bjelašnici, na ovoj olimpijskoj planini od sinoć pada snijeg i trenutna visina snijega je oko 8 centimetara na vrhu Bjelašnice.

Na planinama Igman i Vlašić ne pada snijeg.

 


(FENA/dg/Depo portal)

Povezani postovi
Related

Premijer Novalić na otvaranju obnovljene Banje Reumal u Fojnici

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić prisustvovao je svečanom otvaranju...

Parlament Federacije BiH odbio na dnevni red uvrstiti povećanje invalidnina

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine odbio je na današnji...

Operativna akcija „Blinker“ – slobode lišene četiri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

SRAMOTNO: U istom danu političari sebi povećali plate za 500 KM, a odbili smanjenje cijena goriva za građane!

Jučerašnje zasjedanje Parlamentarne skupštine BiH pokazalo je ko su...