Bilten MUP-a ZDK od 23.11.2014.godine

Datum:

JAVNI RED I MIR Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 23.11.2014. godine, u ulici Vojvodića put, od strane B.V. iz Zenice izvršeno je krivično djelo nanošenjem teških tjelesnih povreda hladnim oružjem-nožem licu J.R. iz Zenice. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK, te su poduzete aktivnosti na pronalasku počinioca navedenog krivičnog djela koji je u bjekstvu.

Maglaj

U toku noći 22/23.11.2014. godine, u mjestu Čobe, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.R., iz koje je otuđena određena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Vareš

Dana 23.11.2014. godine, u mjestu Luke, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „TAM”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao K.M. iz Vareša. Prilikom kontrole utvrđeno je da isti prevozi određenu količinu ogrjevnog drveta, bez odgovarajuće dokumentacije. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 23.11.2014. godine, na putu M-4 u mjestu Jelah, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Renault”, registarskih oznaka E65-K-708, kojim je upravljao H.S. iz Tešnja, i pješak B.A. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.






(Antena radio)

Povezani postovi
Related

Tešanj sprema spektakularan doček za Nermina Handžića

Kako je za ZOS radio potvrđeno u utorak 28.06....

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić iz Tešnja pobjednik “Zvezda Granda”

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić u superfinalu “Zvezda Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata trećeg presjeka Nermin...