Servisna informacija CJB Doboj za 24 .11.2014. godine

Datum:

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je jedno krivično djelo krađe, jedno narušavanje javnog reda i mira, 3 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom i jedan požar.

Aktivnosti i rezultati:

Policijska stanica Doboj 2, 24.11.2014. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S.S. sa područja Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Policijska stanica Modriča, 24.11.2014. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.N. iz Modriče, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Šumska krađa.

Policijska stanica Brod, 24.11.2014. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S.D. i A.S., oba iz Broda,  zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti.

Policijska stanica Derventa, 24.11.2014. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv E.D. iz Sarajeva i D.A. iz Šabca, republika Srbija,  zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Policijska stanica Teslić, 24.11.2014. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv N.K. iz teslića, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krađa.

Ostali događaji:

Policijski službenici Policijske stanice Modriča i inspektor za protivpožarnu zaštitu CJB Doboj, 24.11.2014. godine izvršili su uviđaj lica mjesta radi utvrđivanja uzroka požara koji je izbio 23.11. oko 22,00 časa u kući vlasništvo S.R. U požaru, koji je lokalizovala Vatrogasna jedinica Modriča, izgorjela je krovna konstrukcija, namještaj i drugi predmeti koji su se nalazili u unutrašnjosti kuće. Prema izjavi vlasnika pričinjena je materijalna šteta u iznosu od oko 10.000,00 KM.  Utvrđeno je da je požar prouzrokovan samozapaljenjem neispravnog električnog kuhala koje nakon upotrebe nije isključeno iz utičnice, a nalazilo se na plastičnoj gajbi. O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj. 

                          Portparol:

                                                                                                  Ljerka Stanimirović

Povezani postovi
Related

Teška krađa u Jelahu, iz kuće otuđen novac i nakit

U izvještaju MUP-a ZDK stoji da je dana 29.06.2022.godine u...

Stravična nesreća na Tešanjci, učestvovalo pet vozila

Kako nam javljaju čitatelji, na području Tešanjke, općina Tešanj,...

Pogledjte atmosferu sa sinoćnjeg koncerta Nermina Handžića

Sinoć je u Tešnju održan pobjednički koncert Nermina Handžića...

Nermin Handžić, pobjednik “Zvezda Granda” stigao u Tešanj

Nermin Handžić, ovogodišnji pobjednik "Zvezda Granda", danas je stigao...