U operativnoj akciji „Štampač“ lišena slobode četiri lica

Datum:

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbejdnosti Doboj u saradnji sa policijskim službenicima ZE-DO Kantona i Kantona Sarajevo, danas su lišili slobode četiri lica: A.M. iz Doboja, L.T. sa područja opštine Usora, FBiH, H.K. sa područja opštine Tešanj, FBiH i A.K. iz Sarajeva, FBiH zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. 

Za navedena lica postoji osnov sumnje da su organizovano nabavljali i prodavali opojnu drogu „heroin“. Za prvoprijavljenog postoji osnov sumnje da je od ostalih prijavljenih lica nabavljao opojnu drogu „heroin“ koju je vagao, pakovao i prodavao konzumentima- distributerima sa područja Doboja i Dervente.

Prilikom pretresa stambenih objekata koje koriste prijavljena lica pronađeni su i izuzeti mobilni telefoni,  SIM kartice, sredstva i oprema za pakovanje opojne droge i drugi predmeti i tragovi koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. 

Navedene aktivnosti provedene su u sklopu akcije pod kodnim nazivom „Štampač“. Tokom akcije, koja je trajala od septembra mjeseca tekuće godine, u saradnji i pod nadzorom Okružnog tužilaštva Doboj izvršen je veći broj pretresa prilikom čega su pronađeni i izuzeti predmeti koji mogu poslužiti u daljem krivičnom postupku.

Nakon izvršene kriminalističke obrade lica će zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.  

                                        Portparol :  Ljerka Stanimirović

(zosradio.ba)

Povezani postovi
Related

Kakva je sudbina porodične medicine u Poliklinici “Medicus” ?

U našu redakciju stiglo je saopćenje iz OO SDP...

U Jelahu opljačkana kladionica

MUP ZDK objavio je na svojoj stranici kako je...

Tešanj sprema spektakularan doček za Nermina Handžića

Kako je za ZOS radio potvrđeno u utorak 28.06....

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...