Servisna informacija CJB Doboj za 02 .12.2014. godine

Datum:

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je 7 krivičnih djela i 6 saobraćajnih nezgoda.

Aktivnosti i rezultati:

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 02.12. tekuće godine oko 19,40 časova lišili su slobode S.B. iz Doboja, koji je prethodno narušio javni red i mir u ugostiteljskom objektu „Inetermeco“ u Doboju gdje se naguravao sa gostima, vrijeđao i prijetio im fizičkim napadom. Po dolasku policijskih službenika  S.B. se udaljio iz objekta zajedno sa još jednim licem koje je s njim boravilo u objektu. Potom je uočeno da se S.B. vozilom marke „citroen“ velikom brzinom kreće gradskim ulicama ugrožavajući pri tom pješake i druge učesnike u saobraćaju. Patrola policije je zatekla vozilo parkirano u Ulici Cara Dušana gdje je S.B. zatečen u društvu sa još jednim licem, a u njihovoj blizini je pronađena poluatomatska puška sa skraćenim kundakom koju je najvjerovatnije S.B. prethodno odbacio. U toku je kriminalistička obrada nad S.B., koji je u službenim prostorijama odbio alkotestiranje i testiranje na prisustvo droge. U toku je rad na utvrđivanju činjenica na okolnosti izvršenja krivičnih djela Oštećenje tuđe stvai i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.  

Policijski službenici Policijske stanice Derventa i inspektor za protivpožarnu zaštitu CJB Doboj, u jutarnjim časovima 02.12. tekuće godine izvršili su uviđaj lica mjesta nakon što je Vatrogasna jedinica Derventa lokalizovala požar na pomoćnom objektu u kome se nalazilo oko 200 bala sijena vlasništvo J.S. iz Gornjih Cerana, opština Derventa. Improvizovani sjenik sa sjenom je, koji se nalazio u sklopu građevinskog objekta, u potpunosti je izgorio. Uviđajem je utvrđeno da je požar, koji je izbio na objektu oko prethoden noći oko 22,00 časa, uzrokovao ljudski faktor. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela Oštećenje tuđe stvari. 

Policijska stanica Doboj 1, 02.12.2014. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.T. sa područja  Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Policijska stanica Brod, 02.12.2014. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv N.V. iz Broda, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krađa. 

Policijska stanica Teslić, 02.12.2014. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je tri izvještaja o počinjenim krivičnim djelima: protiv D.J. sa područja Doboja,  zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti; protiv M.H. iz Tešnja, FBiH, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Šumska krađa i protiv E.M. i S.B., oba iz Zenice, zbog osnova sumnje su je počinili krivično djelo Šumska krađa.         

Portparol:  Ljerka Stanimirović  

Povezani postovi
Related

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...

Vatra i voda ne poznaju granice: Vatrogasci iz RS-a i FBiH kao pomoć jedni drugima

„Na muci se poznaju junaci“, česta je izreka u...

Važno obavještenje! Preusmjeravanje saobraćaja u Tešnju

Večeras na stadionu Luke u Tešnju bit će održan...

U Trepču gori štala, na terenu su dvije ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice

U izvještaju koji je došao u našu redakciju od...