“Trilogija o nama”

/

U prostorijama Opće biblioteke Tešanj, a u okviru proslave Dana grada Tešnja 12. decembra (petak) biće upriličena promocija “Trilogija o nama”, koju je  autor  nazvao “Promocija za mog rahmetli oca” tri knjige “Suze na mezaru” ( koja je prevedena i na turski jetik), te “Kapije života” i nedavno objavljenog romana “Ispod duge”. 

Mugdimov otac , rahmetli Sulejmen je bio član pokreta otpora u Sarajevu, a malo pred oslobođenje je uhapšen i strijeljan u Jasenovcu, dva mjeseca prije nego mu se rodio sin Mugdim. Potiče od poznate tešanjske aginske familije.

Recententi prva dva romana su akademik, predsjednik BANU prof. dr. Ferid Muhić i novinar i književnik Muhamed Mahmutović”. Akedemik Muhić je recenzent i trećeg romana “Ispod duge”.

(zosradio.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno šest beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...

Zlatna dob u Tešnju: Inicijativa za kvalitetniji život starijih sugrađana

U svjetlu rastuće populacije osoba treće životne dobi i...