Servisna informacija CJB Doboj za 11 .12.2014. godine

Datum:

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirana su 3 krivična djela i 2 sabraćajne nezgode 

Značajniji bezbjednosni događaji:

U mjestu Stanić Rijeka, područje grada Doboja, 11.12.2014. godine, izvršena je provala u kuću vlasništvo H.D., odakle je otuđen CD plajer. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela Teška krađa.

Aktivnosti i rezultati:

Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 11.12.2014. godine, prilikom kontrole saobraćaja u Ulici Srpske vojske u Modriči, utvrdili su da B.B. sa područja opštine Modriča na traktorskoj prikolici prevozi 3,5 m 3 ogrevnog drveta, za koji ne posjeduje prateću dokumentaciju. Drvo je izuzeto i zajedno sa slučajem predato u nadležnost Šumskom gazdinstvu Modriča. 

Policijska stanica Doboj 1, 11.12.2014. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.N. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krađa. 

Policijska stanica Modriča, 11.12.2014. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv A.T. sa područja opštine Modriča, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Šumska krađa.

Saobraćajne nezgode:

Na lokalnom putu u mjestu Raškovci, područje grada Doboja, 11.12.2014. godine oko 23,00 časa dogodila se saobraćajna nezgoda kada je putničko vozilo golf, kojim je upravljao D.T. iz Raškovca, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, sletjelo sa kolovoza i udarilo u drvo pored puta. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač je zadobio tjelesne povrede i prevezen je u dobojsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju. Uviđaj su izvršili policijski službenici Polcijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

Ostali događaji:

Policijskoj stanici Doboj 1, 11.12.2014. godine oko 11,15 časova prijavljeno je da u koritu rijeke Bosne u Doboju uočen nepoznati muški leš. Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Doboj, utvrđeno je da se radi o A.T. iz Doboja koji je usljed epileptičkog napada pao u vodu. Na obali rijeke pronađen je ribarski štap. O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

Portparol: Ljerka Stanimirović

(zosradio.ba)

Povezani postovi
Related

Nermin Handžić iz Tešnja prvi finalista “Zvezda Granda”

Nermin Handžić iz Tešnja večeras je jednoglasnom odlukom žirija...

OO SDP BiH Tešanj : Centralna izborna komisija ovjerila Općinsku izbornu komisiju Tešanj

OO SDP BiH Tešanj poslao je saopćenje u kojem...

Uplaćena novčana sredstva Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona odobrilo je sredstva...

U Ljetiniću izvršena krađa u lovačku kuću

Kako je to objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u...