Haris Sejdić: “Koteks” će 2014. pamtiti po ulaganjima u nove mašine

/

“Koteks” je jedna od vodećih kompanija za otkup, preradu i prodaju sirove kože wet blue, ali i opremu za policiju i druge specijalne službe u BiH i region, kao i kožu namijenjenu za potrebe autoindustrije. Njihova priča traje godinama. Svoje uspjehe u 2014. godini rado su dijelili sa korisnicima portal eKapija.ba. Šta je to obilježilo njihovu poslovnu godinu, te šta planiraju u 2015. godini razgovarali smo sa Harisom Sejdićem, izvršnim direktorom “Koteksa” Tešanj.

Po čemu ćete pamtiti 2014. godinu? Koji su to projekti obilježili Vašu poslovnu godinu?

– 2014. godina je obilježena našim ulaganjima u nove mašine za projekte na kojima radimo već dvije godine i koje bi trebali pokrenuti u prvoj polovini 2015. godine.

Također, u 2014. godini smo preuzeli firmu ZOS d.o.o. i postali njen 100 % vlasnik (firma posjeduje radio stanicu 107 FM).

Koliko ste zadovoljni rezultatima?

– Kada je riječ o rezultatima poslovanja “Koteks” će imati povećanje prihoda u odnosu na 2013. godinu. Ispunjen je i naš cilj za 2014. oko povećanje proizvodnje i prodaje naše modne galanaterije. Cilj koji smo imali oko povećanja otkupa b-bif kože nismo u potpunosti ispunili, što je rezultat i uvoza smrznutog mesa iz inostranstva. Isto tako ispunili smo i plan sa preduzećem Danials d.o.o. Tešanj koje će imati ove godine znatno povećanje prihoda u odnosu na ranije periode.

Planovi za 2015. godinu?

Kada je riječ o ulaganjima, prije svega u Tešnju proširujemo pogone za proizvodnju obuće. Analiziramo odluku o jednoj većoj investiciji, odnosno kupovini  firme koja se bavi srodnom djelatnošću. Do kraja januara ćemo donijeti konačnu odluku.

(ekapija.ba)

Povezani postovi

Svečano otvoren 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2023.

Danas je svečano otvoren 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj...

Tešanj: U protekla 24 sata rođeno pet beba

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, u...

U Doboju uhapšen Tešnjak oduzeta „Marihuna“, „Spid“ i “Ekstazi“

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 23.09.2023. godine, izvršili su kontrolu...

Nova prevara na području ZDK

Prema informacijama koje je objavila općina Doboj Jug, ovih...