Večeras snježne padavine, naredne sedmice temperature i do minus 15

Datum:

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U noći na petak se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni uvjetovati većinom snijeg i susnježicu, u sjevernim područjima i kišu. Vjetar slab, prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, …


… poslijepodne u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni smjer. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13 stepeni. 

U BiH u petak veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuje snijeg i susnježica, u sjevernim područjima Bosne i na jugu Hercegovine kiša. Poslijepodne prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 3 stepena, na jugu Hercegovine od 3 do 7. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 6 stepeni, na jugu Hercegovine od 5 do 10. 

U BiH u subotu će biti više sunčanog vremena prijepodne. Poslijepodne novo naoblačenje sa zapada u Bosni i Hercegovini će u noći na nedjelju uvjetovati obilnije padavine. Na jugu Hercegovine se očekuje kiša, u ostatku zemlje snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, prijepodne sjevernog i sjeveroistočnog smjera, poslijepodne u skretanju na istočni i jugoistočni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka između -10 i -4 stepena, na jugu Hercegovine od -5 do 0. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 3 stepena, na jugu Hercegovine od 3 do 7. 

U BiH u nedjelju će biti oblačno. U većem dijelu zemlje se očekuje snijeg, na jugu Hercegovine kiša. Doći će do formiranja sniježnog pokrivača, većinom od 5 do 15 centimetara, u zapadnim područjima Bosne i u Krajini i do 25 centimetara. Najmanje padavina u istočnim područjima Bosne. U Hercegovini očekivana količina padavina je od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. Vjetar jak, očekuju se i olujni udari, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i 0 stepena, na jugu Hercegovine od 2 do 5. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 1 stepen, na jugu Hercegovine od 4 do 7. 

U BiH u ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u Bosni će padati snijeg, u Hercegovini bez padavina. Snijeg nije obilan. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -10 i -5 stepeni, na jugu Hercegovine od -6 do -1. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -8 i -3 stepena, na jugu Hercegovine od 2 do 3. 

Naredne sedmice se očekuje veliki pad temperatura zraka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Vijesti.ba/Fena)

Povezani postovi
Related

Slatka u domovima ministara i parlamentaraca danas im povećane plate za 500 KM

Prema predloženom budžetu, ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija...

Usvojena inicijativa kojom će se napad na novinare tretirati kao posebno krivično djelo

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je u drugom krugu...

Vratila se iz Njemačke u BiH: Nisam mogla uštedjeti ništa, živjela sam u garsonijeri

Franka Križanović iz Viteza prije tri godine otišla je...

Predstavnički dom PSBiH usvojio principe Budžeta institucija BiH za 2022. godinu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH podržao je principe i usvojio...