Isplata općinskih poticaja poljoprivredi

/

Obavještavamo poljoprivredne proizvođače da će danas na tekuće račune korisnika otvorene kod poslovnih banaka, biti isplaćena sredstva za novčani poticaj Općine Tešanj primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u 2014. godini.

 Od ukupno zaprimljenih 529 zahtjeva za poticaj, 18 zahtjeva nije odobreno jer nisu bili ispunjeni propisani kriteriji, a podnosioci zahtjeva su pismeno obaviješteni.

S obzirom na raspoloživa budžetska sredstva a u skladu sa Programom, primijenjen je korekcioni faktor 0,82. Za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2014. godini isplaćuje se 294.275, 20 KM za 511 zahtjeva od 471 korisnika.

Pored navedenih novčanih poticaja kroz Program unapređenja poljoprivredne proizvodnje izdvojeno je 286,00 KM za emitovanje programa za poljoprivredu i 3.750,00 KM za nagrade najuspješnijim gazdinstvima.

(Općina Tešanj)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...