MUP ZDK: Lice M.Z. iz Tešnja krivotvorilo isprave

/

Dana 29.07.2014. godine, vršeći poslove kontrole učesnika u saobraćaju, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su u mjestu Jelah, općina Tešanj, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „Opel-Astra“, registarskih oznaka E60-O-062, kojim je upravljao M.Z. iz Tešnja. Tom prilikom, utvrđeno je da navedene registarske oznake ne pripadaju kontrolisanom vozilu.

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je dana 24.12.2014. godine, od strane Policijske stanice Tešanj, dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:
M.Z., rođenog 1991. godine, iz Tešnja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. stavovi 1. i 2. Krivičnog zakona FBiH.

Ovom prilikom, podsjećamo na odredbe Krivičnog zakona FBiH o krivičnom djelu za koje se tereti prijavljeno lice.

Član 373.
Krivotvorenje isprave

(1) Ko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu ispravu s ciljem da se takva isprava upotrijebi kao prava, ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrijebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini u pogledu javne isprave, oporuke, mjenice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se po zakonu mora voditi, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

URED POLICIJSKOG KOMESARA




(zosradio.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...