PET ambalaža: Pet godina uspješnog projekta

/

Povodom obilježavanja pet godina projekta organizovanog sakupljanja, odvoza, otkupa i reciklaže PET ambalaže sa područja općine Tešanj, u OŠ Rešad Kadić održana je prigodna manifestacija.

 Prisutnim učenicima i mnogobrojnim gostima obratili su se, u ime domaćina direktorica OŠ Rešad Kadić Berina Merdić, Općinski načelnik Suad Huskić, direktor JP RAD Mirsad Šaranović, projekt koordinator Komunalnog preduzeća ISTAÇ iz Istanbula Vahit Balahorli i predstavnik Udruženja EKO MLADI Adnan Lihić.

Sretan sam da već pet godina uspješno realiziramo ovaj projekat u koji je uključeno 7000 učenika i da smo sakupili 2,5 miliona PET boca. To pokazuje da smo svjesni važnosti ovog projekta i da volimo svoju sredinu. Vjerujem da ćemo i u narednim godinama vrlo uspješno nastaviti sa realizacijom ovog projekta, kazao je u svom obraćanju Općinski načelnik Suad Huskić.

Ovom prilikom, najboljim školama koje su u dva navrata zauzimale prva tri mjesta (OŠ Huso Hodžić, OŠ 9. septembar, OŠ Gazi Ferhad-beg, OŠ Kulin ban i OŠ Rešad Kadić) uručene su zahvalnice i nagrade.

Učesnici u ovom projektu su učenici svih osnovnih i srednjih škola sa područja općine Tešanj, partner je Komunalno preduzeće RAD, uz podršku Općine Tešanj a koordinator je Udruženje EKO MLADI.

(Općina Tešanj)

Povezani postovi

Samir Bajrić podnio ostavku na mjesto predsjednika Mjesne zajednice Šije

Nakon što je prošle godine Jasmin Čajić dao ostavku...

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...