LJEPŠI NEGO IKADA: OBNOVLJENI VRTIĆ U MAGLAJU S RADOM POČINJE 5. JANUARA

/

Obnovljeni Dječiji vrtić Maglaj sa radom počinje 5. januara 2015. godine nakon što je proteklih mjeseci trajala rekonstrukcija i potpuna adaptacija objekta, piše bh. novinska agencija Patria.

Ovaj vrtić tokom majskih poplava pretrpio je velike štete, a u akciju pomoći za kompletnu obnovu uključile su se brojne organizacije, kompanije, umjetnici, građani širom BiH, MITA Group, SOS Kinderdorf, DM marketi i drugi brojni donatori.

Osim vrtića, i prostor oko vrtića trebao je potpunu rekonstrukciju, a u pomoć su pristigli uposlenici preduzeća „Park“ iz Sarajeva. Postavljena je nova ograda, mobilijar, park za djecu.

Podsjećamo, već 10. juna u Sarajevu je organizirana humanitarna izložba djela bh. umjetnika u ateljeu Safeta Zeca gdje je prikupljeno 4.000 KM.

Sigurno je da obnova vrtića ne bi bila moguća bez pomoći donatora, a uprava se zahvaljuje svima koji su pomogli da najmlađi imaju sigurno mjesto za igru i boravak.












maglaj.net

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...

Lepenica: Gorio pomoćni objekat

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, Profesionalna...

Tešanj bogatiji za pet dječaka

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...