Snježno nevrijeme prijeti BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji

Datum:

Meteorološke službe u regionu upozoravaju da će u dane vikenda snježno nevrijeme zahvatiti cijelo područje, prenosi novinska agencija Patria.

U Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji meteorološke službe upozoravaju da je zahlađenje tek uvod u snježno nevrijeme koje će u toku vikenda i posljednjih dana ove godine zahvatiti cijelo područje.

Vozače podsjećaju na obavezu da imaju zimsku opremu i upozoravaju da na put ne kreću bez prijeke potrebe.

CRNA GORA- SPREMNI I HELIKOPTERI 

U Crnoj Gori snijeg već pada u okolini Cetinja, pa je na putevima obavezna zimska oprema, a zbog snijega je otežan saobraćaj na putnom pravcu Podgorica-Cetinje. Direkcija za saobraćaj i “Crnagoraput” već su uputili kamione i utovarivače kako bi na vrijeme čistili snijeg i puteve održavali prohodnim, a u pripravnosti je i avio-helikopterska jedinica MUP-a, javljaju crnogorski mediji.

U BIH I HRVATSKOJ OSJETNO HLADNIJE 

Mediji u BiH javljaju da snijeg neprekidno pada na planinama, pa se već za ovaj vikend očekuju skijaši, jer će sniježni pokrivač biti od 20 do 30 centimetara. Osjetno je hladnije, javljaju hrvatski mediji, prenoseći upozorenje prognostičara da je ovo tek uvod u ono što slijedi, posebno u noći između subote i nedjelje, kada se u nekim dijelovima Hrvatske očekuje i pola metra snijega.

LEDENI DANI U SRBIJI

Područje Srbije će snježne padavine zahvatiti u toku noći između nedjelje i ponedeljka. Očekuje se stvaranje sniježnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a uslijed jakog vjetra i pojava snježnih nanosa.

Upozorava se da je u nedjelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća ledena kiša. U upozorenju je najavljeno da će od ponedjeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umjerenim i jakim mrazem, a danju temperatura niža od nula stepeni, odnosno da će biti ledeni dani.

(kaportal)

Povezani postovi
Related

Očekuje li BiH nestašica nafte i drugih proizvoda i koje mehanizme vlasti imaju na raspolaganju

Prije nekoliko dana mnoga mjesta u Sloveniji ostala su...

Nikola Špirić od sutra predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH

Funkciju predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sutra će...

Siromašni radnici: Zatraženo povećanje plata, ali Vlada FBiH ima vlastiti prijedlog

Na posljednjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća Federacije BiH predstavnici sindikata...

Novalić: Zaliha žita imamo za tri mjeseca, struja neće poskupjeti, a radimo i na skladištenju gasa

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić govorio je za Fenu...