Vozači oprez! Kolovozi jutros mokri ili klizavi

Datum:

U Bosni su jutros ceste mokre ili vlažne i klizave, dok su u Hercegovini pretežno suhe, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

 Na dionicama cesta u višim planinskim predjelima ima ugaženoga snijega i poledice na kolniku, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova. 

Za teretna vozila i tegljače preporučuje se upotreba zimske opreme na dionicama preko planinskih prijevoja. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

 Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

 Zbog klizišta, potpuno je obustavljen promet na dionici M-4 Simin Han – Kalesija (u mjestu Babajići). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

 Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Kostajnica – Dubica u mjestu Vrioci, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu u blizini. 

Zbog odrona na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka (u mjestu Lučina), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

 Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t. Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: – M-4 Tuzla – Šićki Brod, Gračanica – Doboj (Brijesnica), Banja Luka – Čelinac (u mjestu Vrbanja), – M-6 Ljubuški – Čapljina, – M-16 Jajce – Banja Luka (dionica Karanovac – Crna Rijeka), – M-16.2 Jablanica – Pozor (na izlazu iz Prozora), – M-17 u Konjicu (novi most), Doboj – Šešlije, – R-425 Čapljina – Međugorje (Zvirovići). Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-4 Doboj – Tuzla (u mjestu Stanić Rijeka).

 Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.  
(AVAZ)

Povezani postovi
Related

Nikola Špirić od sutra predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH

Funkciju predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sutra će...

Siromašni radnici: Zatraženo povećanje plata, ali Vlada FBiH ima vlastiti prijedlog

Na posljednjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća Federacije BiH predstavnici sindikata...

Novalić: Zaliha žita imamo za tri mjeseca, struja neće poskupjeti, a radimo i na skladištenju gasa

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić govorio je za Fenu...

Izdato narandžasto upozorenje zbog ekstremno visokih temperatura zraka u BiH

Za područje cijele Bosne i Hercegovine izdato je narandžasto...