Oprez – Kolovozi mokri i klizavi, uz jake udare bočnog vjetra

Datum:

U BiH jutros treba voziti opreznije jer su kolovozi mokri i klizavi u većem dijelu zemlje, saopšteno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

 Na dionicama cesta u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i poledice na kolniku, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova. 

Upozoravaju se vozači na jake bočne udare vjetra koji stvaraju sniježne nanose na širem području Livna, Tomislavgrada, Šujice, Kupresa, Glamoča i Grahova. Za teretna vozila i tegljače preporučuje se upotreba zimske opreme na dionicama preko planinskih prijevoja.

 Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

 Zbog klizišta, potpuno je obustavljen promet na dionici M-4 Simin Han – Kalesija (u mjestu Babajići). Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

 Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Kostajnica – Dubica u mjestu Vrioci, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu u blizini. Zbog odrona na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka (u mjestu Lučina), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

 Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t. Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: – M-4 Tuzla – Šićki Brod, Gračanica – Doboj (Brijesnica), Banja Luka – Čelinac (u mjestu Vrbanja), – M-6 Ljubuški – Čapljina, – M-16 Jajce – Banja Luka (dionica Karanovac – Crna Rijeka), – M-16.2 Jablanica – Pozor (na izlazu iz Prozora), – M-17 u Konjicu (novi most), Doboj – Šešlije, – R-425 Čapljina – Međugorje (Zvirovići). Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-4 Doboj – Tuzla (u mjestu Stanić Rijeka). 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.  
(Fena/Avaz)

Povezani postovi
Related

Tvrde da ih Federalna vlada ignorira: Od Fadilove sadake penzioneri ne mogu kupiti ni pola metra drva

Dok zima uveliko kuca na vrata, a većina građana...

U BiH sutra počinje predizborna šutnja

U BiH sutra počinje predizborna šutnja pred opće izbore koji...

Historijski izbori

U nedjelju se održavaju izbori. Kako god da završe,...

Opći izbori: 5.903 biračka mjesta, pravo glasa ima više od 3,3 miliona birača

Na ukupno 5.903 biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini...