Vladajuća većina u OV Tešanj još jedanput demonstrirala bahatost i silu „većine“

/

U postupku usvajanja Dnevnog reda Klub vijećnika SDA je zatražio da se predložena tačka skine sa dnevnog reda, uz neuvjerljivo i neosnovano obrazloženje, da su obrazloženja za predložene kandidate nedovoljna, kratka

Na Dnevnom redu 25. sjednice OV Tešanj na dan, ponedjeljak 29. decembra ove godine, između ostalog, uvršten je i prijedlog Komisije Vijeća za dodjelu priznanja Općine Tešanj za 2014. godinu.

U postupku usvajanja Dnevnog reda Klub vijećnika SDA je zatražio da se predložena tačka skine sa dnevnog reda, uz neuvjerljivo i neosnovano obrazloženje, da su obrazloženja za predložene kandidate nedovoljna, kratka.

Bez obzira što stoji da su obrazloženja kratka, nije bilo razloga da se o prijedlozima ne raspravlja, jer je Komisija slijedila način rada kako je to bio običaj i u ranijoj praksi. Pored toga, u Službi OV postoji kompletna dokumentacija i svaki vijećnik je, ako ga je interesiralo, mogao imati uvid u opširna obrazloženja predlagača kandidata, jer za svoj rad prima paušal i dnevnice.

Posebno je čudno da je vijećnicima SDA, kao društveno-političkim  djelatnicima, nepoznat angažman predložene osobe i ustanove, pa, kako kažu, čak i nepoznati. Valjda bi općinski vijećnik trebao biti uključen u društveni i svaki drugi angažman u svojoj zajednici?!

Dakle, sramota bi bilo da je to pravi razlog, a još veća sramota, što se da naslutiti, da je u pitanju sasvim nešto drugo.

Još jednom se pokazala bahatost i sila „većine“ i da se može sve  i da im niko drugi ne treba!                                                                          

Izvor: OO SDP BiH Tešanj

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...