Vladajuća većina u OV Tešanj još jedanput demonstrirala bahatost i silu „većine“

Datum:

U postupku usvajanja Dnevnog reda Klub vijećnika SDA je zatražio da se predložena tačka skine sa dnevnog reda, uz neuvjerljivo i neosnovano obrazloženje, da su obrazloženja za predložene kandidate nedovoljna, kratka

Na Dnevnom redu 25. sjednice OV Tešanj na dan, ponedjeljak 29. decembra ove godine, između ostalog, uvršten je i prijedlog Komisije Vijeća za dodjelu priznanja Općine Tešanj za 2014. godinu.

U postupku usvajanja Dnevnog reda Klub vijećnika SDA je zatražio da se predložena tačka skine sa dnevnog reda, uz neuvjerljivo i neosnovano obrazloženje, da su obrazloženja za predložene kandidate nedovoljna, kratka.

Bez obzira što stoji da su obrazloženja kratka, nije bilo razloga da se o prijedlozima ne raspravlja, jer je Komisija slijedila način rada kako je to bio običaj i u ranijoj praksi. Pored toga, u Službi OV postoji kompletna dokumentacija i svaki vijećnik je, ako ga je interesiralo, mogao imati uvid u opširna obrazloženja predlagača kandidata, jer za svoj rad prima paušal i dnevnice.

Posebno je čudno da je vijećnicima SDA, kao društveno-političkim  djelatnicima, nepoznat angažman predložene osobe i ustanove, pa, kako kažu, čak i nepoznati. Valjda bi općinski vijećnik trebao biti uključen u društveni i svaki drugi angažman u svojoj zajednici?!

Dakle, sramota bi bilo da je to pravi razlog, a još veća sramota, što se da naslutiti, da je u pitanju sasvim nešto drugo.

Još jednom se pokazala bahatost i sila „većine“ i da se može sve  i da im niko drugi ne treba!                                                                          

Izvor: OO SDP BiH Tešanj

Povezani postovi
Related

Teška krađa u Jelahu, iz kuće otuđen novac i nakit

U izvještaju MUP-a ZDK stoji da je dana 29.06.2022.godine u...

Stravična nesreća na Tešanjci, učestvovalo pet vozila

Kako nam javljaju čitatelji, na području Tešanjke, općina Tešanj,...

Pogledjte atmosferu sa sinoćnjeg koncerta Nermina Handžića

Sinoć je u Tešnju održan pobjednički koncert Nermina Handžića...

Nermin Handžić, pobjednik “Zvezda Granda” stigao u Tešanj

Nermin Handžić, ovogodišnji pobjednik "Zvezda Granda", danas je stigao...