Servisna informacija CJB Doboj za 14.01.2015. godine

Datum:

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je 5 krivičnih djela, 2 narušavanja javnog reda i mira i 3 saobraćajne nezgode.


Značajniji bezbjednosni događaji:

U mjestu Obudovac, opština Šamac, 13.01.2015. godine oko 23,00 časa, nepoznata lica ušla su u kuću vlasništvo M.P. gdje se nalazila majka oštećenog koja je, čuvši buku, izašla u predsoblje gdje se susrela sa jednim od  izvršilaca koji joj je rekao da su oni policajci, a potom su je odveli u sobu gdje su je zadržali do njihovog odlaska. U kući je izvršena premetačine i otuđen novac, zlatni nakit, kao i ključevi putničkog vozila marke „mercedes benz“ koji su otuđili iz garaže. Prije napuštanja kuće izvršioci su presjekli telefonski kabl, a majku oštećenog zaključali u sobi. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Šamac  koji rade na pronalasku izvršilaca navedenog krivičnog dejla Razbojništvo.  

 Policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo, 14.01.2015. godine, na njivi pored lokalnog puta u mjestu Donji Žabar, opština Pelagićevo, pronašli su otuđeno vozilo koje je obezbjeđeno. Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj danas će izvršiti uviđaj lica mjesta. 

Policijskoj stanici Derventa, 14.01.2015. godine prijavljeno je da je lice koje se predstavilo kao M.N.iz Brčkog, u prethodnom telefonskom dogovoru sa D.M. iz Banja Luke da će od njega kupiti vozilo marke „pežo“, došao u Derventu gdje je vlasnik vozila zaposlen i zatražio da pregleda vozilo. Kada je dobio ključeve od vozila M.N. je startovao motor i zatražio od vlasnika da izađe i podigne haubu kako bi pregledao motor, a nakon što je D.M. izašao  iz vozila M.N. se vozilom odvezao se u nepoznatom pravcu. U toku je rad na pronalasku izvršioca navedenog krivičnog djela Samovlašće.

  Policijskoj stanici Doboj 2, 14.01.2015. godine iz ŽRS prijavljeno je da je sa dijela kolosjeka u mjestu Trbuk, područje grada Doboja, otuđeno oko 120 metara bakarnog užeta sa kontaktne mreže koja se nalazila između dva nosiva stuba. U vremenu od oko  21,50 časova iz pravca Maglaja kretao se teretni voz, prilikom čega je došlo do oštećenja kontaktnog provodnika u dužini od oko 300 metara, a nastala su oštećenja i na lokomotivi voza. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenih krivičnih djela Krađa i Oštećenje ili uništenje javnih uređaja. 

Potparol: Ljerka Stanimirović

(zosradio.ba)

Povezani postovi
Related

M.B. iz Tešnja u tuđoj kući oštetio namještaj i zidne pločice

MUP ZDK objavio je vijest da je dana 27.06.2022.godine,...

O.E. iz Maglaja izvršio krivično djelo “Krivotvorenje isprave”

Dana 26.06.2022.godine, u 22,20 sati, na putu M-17, u...

Handžić: Budimo humani, podržimo djecu oboljelu od raka pozovim na broj 17010

Danas je Nermin Handžić na društvenim mrežama pozvao sve...

Tešanj: Poljoprivrednici oslobođeni plačanja nameta na osnovu incijative vijećnika Amira

U Tešnju su poljoprivrednici oslobođeni plačanja nameta na osnovu...