Formiran Auto-moto klub u Tešnju

Datum:

U sklopu obilježavanja 15. januara, dana vozača u Bosni i Hercegovini, u Tešnju je održana Osnivačka Skupština Auto-moto kluba “UNO”.

Nakon prošlogodišnjeg “Rallya Tešanj” porastao je interes za autosport u našem gradu, te je logično bilo da se ljubitelji automobilizma organizuju i osnuju svoje udruženje. Dvadesetak zaljubljenika u ovaj sport, koji su bili prisutni na Osnivačkoj Skupštini, odlučilo je u gradu koji je u regiji prepoznatljiv po autoindustriji započeti svoje zajedničko djelovanje kroz aktivnosti u ovom autoklubu.

Auto-moto klub “UNO” je samostalno, nestranačko udruženje građana, slobodno i dobrovoljno udruženih vlasnika motornih vozila i drugih građana, radi ostvarivanja osobnih i zajedničkih potreba i interesa u oblasti automobilizma, motociklizma, saobraćajno-tehničke kulture i preventive u drumskom saobraćaju, te auto, moto i karting sporta, sa sjedištem u ulici Nisima Albaharija 5.

Za direktora kluba izabran je Izudin Turkeš, a za predsjednika Skupštine Omer Ramić, čiji je zamjenik Boban Kršić. Predsjednik Upravnog odbora je Samil Džemo, a članovi UO su Jasmin Piro, Ante Martić, Muharem Saračević i Mirko Gerh.

Članovi AMK “UNO” će se posebno zalagati za edukaciju mladih (djece i omladine) u prometu, pratiti stanje i probleme sigurnosti prometa na cestama, te podsticati razvoj vrhunskog i masovnog auto, moto i karting sporta.

(tesanj.net )

Povezani postovi
Related

Vatra i voda ne poznaju granice: Vatrogasci iz RS-a i FBiH kao pomoć jedni drugima

„Na muci se poznaju junaci“, česta je izreka u...

Važno obavještenje! Preusmjeravanje saobraćaja u Tešnju

Večeras na stadionu Luke u Tešnju bit će održan...

U Trepču gori štala, na terenu su dvije ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice

U izvještaju koji je došao u našu redakciju od...

M.B. iz Tešnja u tuđoj kući oštetio namještaj i zidne pločice

MUP ZDK objavio je vijest da je dana 27.06.2022.godine,...