Formiran Auto-moto klub u Tešnju

Datum:

U sklopu obilježavanja 15. januara, dana vozača u Bosni i Hercegovini, u Tešnju je održana Osnivačka Skupština Auto-moto kluba “UNO”.

Nakon prošlogodišnjeg “Rallya Tešanj” porastao je interes za autosport u našem gradu, te je logično bilo da se ljubitelji automobilizma organizuju i osnuju svoje udruženje. Dvadesetak zaljubljenika u ovaj sport, koji su bili prisutni na Osnivačkoj Skupštini, odlučilo je u gradu koji je u regiji prepoznatljiv po autoindustriji započeti svoje zajedničko djelovanje kroz aktivnosti u ovom autoklubu.

Auto-moto klub “UNO” je samostalno, nestranačko udruženje građana, slobodno i dobrovoljno udruženih vlasnika motornih vozila i drugih građana, radi ostvarivanja osobnih i zajedničkih potreba i interesa u oblasti automobilizma, motociklizma, saobraćajno-tehničke kulture i preventive u drumskom saobraćaju, te auto, moto i karting sporta, sa sjedištem u ulici Nisima Albaharija 5.

Za direktora kluba izabran je Izudin Turkeš, a za predsjednika Skupštine Omer Ramić, čiji je zamjenik Boban Kršić. Predsjednik Upravnog odbora je Samil Džemo, a članovi UO su Jasmin Piro, Ante Martić, Muharem Saračević i Mirko Gerh.

Članovi AMK “UNO” će se posebno zalagati za edukaciju mladih (djece i omladine) u prometu, pratiti stanje i probleme sigurnosti prometa na cestama, te podsticati razvoj vrhunskog i masovnog auto, moto i karting sporta.

(tesanj.net )

Povezani postovi
Related

Zavidovići: Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječijeg igrališta u Mjesnoj zajednici „Rujnica“

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je sa najpovoljnijim ponuđačem Obrt...

Doboj: Ovo su hrabri policajci i mještani koji su spasili djevojku iz hladne Bosne

Prava drama odvijala se u ponedjeljak navečer na Japanskom...

Tešanj: U Šijama iz kladionice otuđen novac

Kako su to objavili na stranici MUP-a ZDK, u...