Servisna informacija CJB Doboj za 19.01.2015. godine

Datum:

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirana su 4 krivična djela i 1 narušavanje javnog reda i mira

Značajniji bezbjednosni događaji:

U Šamcu, 19.01.2015. godine izvršena je provala u putničko vozilo marke „citroen“ koje je bilo parkirano pored puta u Novom Naselju. Iz vozila je otuđena torbica u kojoj su se nalazila dokumenta vlasnice N.S. i novac. U blizini vozila pronađena je odbačena torbica iz koje je otuđen novac. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela Teška krađa. 

U Novom Naselju, opština Šamac, 19.01.2015. godine izvršena je provala u kuću vlasništvo P.M. gdje je izvršena premetačina i otuđen novac. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela Teška krađa.

Aktivnosti i rezultati:

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj, 19.01.2015. godine izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi M.K. u mjestu Gornja Paklenica, područje grada Doboja. Prilikom pretresa pronađena je i izuzeta automatska puška i metalni okvir. Po dokumentovanju Okružnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava. 

Policijska stanica Teslić, 19.01.2015. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je dva izvještaja o počinjenim krivičnim djelima:

protiv Ž.P. sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Oštećenje tuđe stvari i protiv R.M. sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. 


Potparol:Ljerka Stanimirović

(zosradio.ba)

Povezani postovi
Related

Ascom: Sigurnost na internetu sve više u fokusu kompanija

Tešanjska firma Ascom podrška je modernom poslovanju već 17...

Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu...

U Tešnju na izbore je izašlo 48,53% birača

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj...

Stambeno zbrinuto 12 povratničkih porodica na području Teslića

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i...