Servisna informacija MUP-a ZDK

Datum:

JAVNI RED I MIR 

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne ozljede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET 

Zenica    

U toku noći 26/27.01.2015. godine, u ulici Fuada ef. Subašića, izvršeno je krivično djelo teške krađe u radionicu vlasništvo M.H., iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđen električni aparat za varenje.Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I. 

Dana 27.01.2015. godine, u 17,10 sati, u ulici Ivana Gundulića kod broja 7, od strane nepoznatog lica uz prijetnju nožem izvršeno je razbojništvo nad licem B.E., koje se nalazilo u svom vozilu, gdje mu je tom prilikom otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, koji poduzimaju mjere i radnje na otkrivanju počnioca ovog krivičnog djela.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Breza    

Dana 27.01.2015. godine, u 13,50 sati, na regionalnom putu u mjestu Podkraj, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “Audi”, registarskih oznaka O48-E-161, kojim je upravljalo lice Š.M. iz Ilijaša, koje je tom prilikom smrtno stradalo i teretno motorno vozilo “Mercedes”, registarskih oznaka J30-A-580, kojim je upravljalo lice K.F. iz Vareša, koje je zadobilo lake tjelesne ozljede. Lake tjelesne ozljede su zadobili i saputnici iz vozila Audi lica Š.A. i D.V.. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Breza, kojim radnjama je direktno rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. 

Olovo 

Dana 27.01.2015. godine, u 06,30 sati, na magistralnom putu M-18, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “Opel”, registarskih oznaka A98-E-321, kojim je upravljalo lice P.F. iz Olova i pješakinja Š.N. iz Olova, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Centru urgentne medicine Kliničkog centra Koševo u Sarajevu. Na mjestu saobraćajne nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske uprave Olovo. 

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je pričinjena materijalna šteta na vozilima. 

(MUP ZDK)

Povezani postovi
Related

Stravična nesreća na Tešanjci, učestvovalo pet vozila

Kako nam javljaju čitatelji, na području Tešanjke, općina Tešanj,...

Pogledjte atmosferu sa sinoćnjeg koncerta Nermina Handžića

Sinoć je u Tešnju održan pobjednički koncert Nermina Handžića...

Nermin Handžić, pobjednik “Zvezda Granda” stigao u Tešanj

Nermin Handžić, ovogodišnji pobjednik "Zvezda Granda", danas je stigao...

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...