Izvještaj CZ o stanju u Zeničko-dobojskom kantonu

Datum:

Na osnovu podataka i informacija koje smo prikupili od Operativnih centara civilne zaštite općina, općinskih Službi civilne zašitite i drugih subjekata Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalni operativni centar izvještava Vas o slijedećem:

Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona. Na području Kantona saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja po vlažnom i mjestimično klizavom kolovozu. Na dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog ili raskvašenog snijega. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivostNa području Kantona javni red i mir narušen je u 5 slučaja, evidentirano je izvršenje 4 krivična djela i registrovano je 5 saobraćajnih nezgoda. Snabdijevanje električnom energijom je uredno. 

Snabdijevanje vodom je normalno.

Telekomunikacioni saobraćaj je u funkciji. 

Vodostaj rijeka na području Kantona je u granicama normalnog vodostaja. 

Temperatura zraka u Zenici je +2 °C , na području Kantona od -9 °C do -3 °C.
Vatrogasne intervencije:
Zenica: 1 tehnička intervencija spašavanje psa iz korita rijeke Kočeve u ulici Jevrejska.Kakanj i Visoko: U toku jučerašnjeg dana izvršeno je izvlačenje automobila koji je juče u popodnevnim satima u mjestu Seoča kod Visokog sletio u rijeku Bosnu. Nažalost jedna ženska 
osoba je smrtno stradala u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Akciju izvlačenja vozila su izveli zajedno pripadnici PVJ Visoko, Kakanj, Jedinice za podršku MUP-a ZDK-a, PU Visoko i Kakanj.Pripadnici Kantonalne uprave civilne zaštite i službe spasavanja grada Zenica i u toku 
današnjeg dana nastavit će sa potragom za nestalim Tarikom Mezetovićem, na rijeci Bosni. Uslovi za traženje su veoma teški obzirom da je visok vodostaj rijeke Bosne, kaopadavina. Niske temperature dodatno usložnjavaju potragu za nestalom osobom.

Previous articleOGLAS
Next articleCERIĆ PISAO JORDANSKOM KRALJU

Povezani postovi
Related

Tešanj sprema spektakularan doček za Nermina Handžića

Kako je za ZOS radio potvrđeno u utorak 28.06....

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić iz Tešnja pobjednik “Zvezda Granda”

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić u superfinalu “Zvezda Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata trećeg presjeka Nermin...