Bilten MUP-a ZDK

Datum:

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. Unavedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET 

Zavidovići

Dana 04.02.2015. godine, u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka CEHM047, vlasništvo Č.E. iz Zavidovića. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići. 

Maglaj

Dana 04.02.2015. godine, u mjestu Liješnica, od strane policijskih službenika izvršena je kontrola putničkog motornog vozila marke „Renault“, registarskih oznaka 198-E-405, kojim je upravljao B.A. iz Maglaja, kojom prilikom je utvrđeno da navedene registarske oznake pripadaju drugom vozilu. Lice B.A. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje lica.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Kakanj

Dana 04.02.2015. godine, na autoputu A-1 u mjestu Roščevina, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa puta putničkog motornog vozila marke „Škoda“, registarskih oznaka M89-T-664, kojim je upravljao M.S. iz Tešnja. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede, dok je saputnik M.N. zadobila lake tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije. 

Na području Kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Povezani postovi
Related

Tešanj sprema spektakularan doček za Nermina Handžića

Kako je za ZOS radio potvrđeno u utorak 28.06....

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić iz Tešnja pobjednik “Zvezda Granda”

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić u superfinalu “Zvezda Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata trećeg presjeka Nermin...