Bilten dnevnih dešavanja MUP-a ZDK

Datum:

JAVNI RED I MIR 

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. 

KRIMINALITET 

Zenica

Dana 08.02.2015. godine, u ulici Klopački put, od strane dva maskirana lica izvršeno je razbojništvo u pokušaju nad licem P.A. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I. 

Visoko

Dana 08.02.2014. godine, u mjestu Dobrinje, ispred UO „BS“, došlo je do tuče između M.S. i R.N., kojom prilikom je R.N. zadobio teške tjelesne povrede, dok je M.S. zadobio lake tjelesne povrede. Policijski službenici su lišili slobode lice M.S., isto je zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog događaja. 

Dana 08.02.2015. godine, u ulici Klisa, izvršena je paljevina putničkog motornog vozila marke „VW-Transporter“, registarskih oznaka T14-E-219, vlasništvo I.B., kojom prilikom je na vozilu nastupila materijalna šteta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko i inspektora za protivpožarnu zaštitu MUP-a ZDK. 

Kakanj

Dana 07.02.2015. godine, u 23,30 sati, u ulici Branilaca, izvršenom kontrolom putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E59-O-971, kojim je upravljao N.A., kod istog je pronađena zeljasta materija umotana u papirnu maramicu koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. N.A. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Kakanj, te je od strane policijskih istražitelja izvršen uviđaj. 

Žepče

U vremenskom periodu od 06.02. do 08.02.2015. godine, u mjestu Luke, iz garaže u vlasništvu Š.S., izvršena je krađa bicikla. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela. 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Povezani postovi
Related

Novi Miljanovci: Fizičkom snagom oštećena vrata na kući K.F. iz Usore

MUP ZDK objavio je da je dana 27.06.2022.godine, u...

Vatra i voda ne poznaju granice: Vatrogasci iz RS-a i FBiH kao pomoć jedni drugima

„Na muci se poznaju junaci“, česta je izreka u...

Važno obavještenje! Preusmjeravanje saobraćaja u Tešnju

Večeras na stadionu Luke u Tešnju bit će održan...

U Trepču gori štala, na terenu su dvije ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice

U izvještaju koji je došao u našu redakciju od...