Općina Tešanj: Dostavljena dokazna dokumentacija za BFC

/

Projektni tim Općine Tešanj (Hamzalija Hojkurić, Muhamed Džihić, Nermina Bešlagić, Haška Hundur i Edina Kadušić) koji radi na provođenju postupka certifikacije Općina s povoljnim poslovnim okruženjem dostavio je prikupljenu dokumentaciju i informacije kojima dokazuje ispunjavanje kriterija za sticanje Certifikata BFC SEE.

Radi se o Programu certificiranja općina i gradova u Jugoistočnoj Evropi na koji je Općina Tešanj prijavljena, pokazujući spremnost za ovakav proces, odnosno ispunjenje kriterija koje je potrebno ispuniti u procesu certificiranja.
Sva tražena dokumentacija i informacije, grupisane u 81 kriterij, imaju za cilj dokumentovanje opredijeljenosti i procesa Općine za unapređenje poslovnog ambijenta, privlačenje investicija i poticaj razvoja lokalne ekonomije, rekao je Hamzalija Hojkurić vođa Projektnog tima. Dodao je da su obrađeni svi kriteriji i podkriteriji BFC SEE standarda u odnosu na definicije, suštinu i povezanost kriterija i preporuke za efikasniju implementaciju standarda.

Izvor: antena-radio.ba

Povezani postovi

Svjetlana i Aida zajedno rade na boljem, uspješnijem i tolerantnijem Maglaju

Tolerancija je razumijevanje različitosti, gradnja prijateljstava, shvatanje ljepote i...

U posljednja 24 sata u Tešnju rođene tri bebe

Kako je to objavila Služba civilne zaštite Tešanj, na...

Tešanj: Seatom udarila pješaka koji je zadobio teške tjelesne povrede

U protekla 24 sata na području općine evidentirana je...

Krađa na Krndiji: Iz haustora zgrade ukradeno biciklo

Kako je to objavljeno u saopćenju MUP-a ZDK, u...