TUZLA Eksplozivna naprava bačena u ured advokata Faruka Balijagića

/

Noćni napad uznemirio građane

Sinoć, nešto iza 23 sata, eksplozivna naprava podmetnuta od strane nepoznatih lica, eksplodirala je u kancelariji tuzlanskog advokata Faruka Balijagića. Nakon detonacije buknuo je požar, a sama eksplozija uništila je Balijagićevu kancelarija, na kojoj su popucali prozori, izbijeni štokovi itd. Balijagić je za “Dnevni avaz” sinoć potvrdio da se dogodio napad.


 – Radi se  o snažnoj eksploziji naprave  koja je ubačena najvjerovatnije kroz prozor od toaleta u moju kancelariju, jer se ista nalazi na nižim spratovima. Kancelarijski prostor je spaljen. Izgorjelo je sve unutra. Detonacija je izbila i vrata teška tonu. Na licu mjesta su vatrogasci. Uviđaj će se nastaviti ujutru – kazao je advokat Balijagić. Balijagić je za “Avaz” kazao da ne može govorit o motivima napada. Potvrdio je da je u petak zastupao stranke u procesu protiv jednog poznatog kamatara iz Tuzle, ali nije mogao dovesti u vezu taj slučaj sa napadom. 



Međutim, kaže da priprema “jedan ozbiljan predmet” koji bi mogao potresti BiH, te da je vezan za jednog državnog zastupnika kojeg nije imenovao. Također, kaže da je mogao biti i ugrožen ukoliko su njegovi kontakti sa određenim osobama otkriveni. Jedan od neimenovanih sagovornika koji živi neposredno pored mjesta gdje se eksplozija dogodila, novinarima je sinoć kazao da je u trenutku detonacije  iz svoje kuće pogledao prema mjestu eksplozije i vidio osobu koja je imala fantomku na glavi kako dolazi iz pravca zgrade prema gradu. U Operativnom centru MUP-a TK potvrdili su nam da se eksplozija, zasad nepoznate naprave, dogodila ispred ureda advokata Faruka Balijagića. – O svemu je obavješten tužilac, uviđaj je trenutno u toku i više informacija o ovom događaju znat će se  nakon uviđaja – kazao nam je operativni dežurni MUP-a TK. 



Inače, nakon  eksplozije buknuo je požar koji je zahvaljujući intervenciji Vatrogasne brigade iz Tuzle ubrzo ugašen. U trenutku kada je buknuo požar, u vatri i dimu ostali su zarobljeni članovi porodice Bećirević na spratu iznad Balijagićevog ureda, ali je brzom intervencijom vatrogasaca tragedija spriječena. Inače, ovo je u zadnjih nekoliko godina drugi napad na imovinu Faruka Balijagića. 



Tokom noći mjesto događaja obezbjeđivali su pripadnici MUP-a TK, a pridružili su im se i pripadnici Federalnog MUP-a čekajući nastavak uviđaja koji je započeo sinoć nakon što se eksplozija dogodila. Veći broj policajaca i jutros je ispred Balijagićevog ureda u kome je, kako se jutros moglo vidjeti izgorjelo sve. Da li su izgorjeli spisi koji su se nalazili u uredu zasad nema informacija. Prijeteća poruka Balijagić je rekao da je u petak dobio SMS u kojem se s nepoznatog njemu broja izražava saučešće za kolegicu Jasminu Koričić, koja je ubijena u napadu u Bihaću. Takvu poruku Balijagić je shvatio kao prijetnju. – Mogu samo reći da je takve poruke svojevremeno  dobivala i državna tužiteljica Diana Kajmaković – kazao je Balijagić. 


Izvor : avaz.ba

Povezani postovi

Maglaj: Svađa kulminirala fizičkim napadom

Kako je saopćeno iz MUP ZDK jučer u mjestu...

Muškarca ubilo drvo, sin prijavio tragediju

Muškarac iz Mrđelića u FBiH kod Foče nastradao je...

Nova prijava krađe novca putem bankomata u Policijskoj stanici Tešanj

Dana 26.03.2024. godine, u 14:30 sati, B.A., rođena 1983....

Tešanj: Krađa novca sa bankovnog računa

Policijskoj stanici Tešanj javio se B.T., rođen 1982. godine...