Nogometaši Ilijaša rade punom parom

/

U trenažnom procesu preko dvadeset igrača. U planu  5,6 test mečeva. Jesenji dio prvenstva u drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH -centar,ekipa Ilijaša završila je na visokoj, četvrtoj poziciji sa osvojenih dvadeset sedam bodova, uz pozitivnu gol razliku od  6 pogodaka (21:15).U četrnaest odigranih mečeva Ilijašani su slavili  devet puta i pretpjeli četiri poraza, a što je sigurno zadovoljilo agilnu upravu i njihove vjerne navijače.Ovaj rezultat sigurno bi bio još bolji, da u drugom kolu nisu upisali neočekivani, ali zasluženi, poraz na svom travnjaku od ekipe Natrona (1:2). Iako do  nastavka proljetnog dijela prvenstva ima još  mjesec dana u Ilijašu su već  6.februara započeli sa pripremama za nastavak sezone.Šef stručnog štaba, naš nekadašnji sjajni reprezentativac Senad Begić, o pripremama, igračkom kadru, ambicijama, kontrolnim utakmicama ekipe rekao nam je sljedeće:

-Već desetak dana  igrači svakodnevno, dva puta na dan, izvršavaju sve zadatke koje od njih tražimo. Radimo na našem stadionu, u Sali OŠ u starom Ilijašu i u teretani u Podlugovima, a sada je prioritet u radu na sticanju što bolje fizičke spreme,povečanju izdržljivosti, skočnosti svakog pojedinca. Iza igrača su desetine pretrčanih kilometara i na stotine vježbi, jer samo takvim „samoubilačkim“ radom mogu biti spremni za nastavak sezone. Želimo u nastavku biti još bolji, našim navijačima prirediti što više radosnih trenutaka, a posebno bićemo spremni i motivisani kada na našem terenu ugostimo dvije  prvoplasirane ekipe, Bosnu u 25 i Tošk u 27 kolu. Biće to prilika da naša ekipa  pokaže svoj kvalitet i iskaže borbenost i pokuša se revanširati za minimalne poraze koje smo pretrpili od tih ekipa.

Sigurno u planu imate odigrati kontrolne mečeve do starta lige ?

-Pa planiramo odigrati minimum pet, šest mečeva protiv timova iz okruženja: Vogošća, Breza, Sarajevo, Ljubinići…a takođe igrati ćemo i na turniru u malom nogometu  20.,21. i 22.februara, povodom reintegracije općine Ilijaš. U svim tim mečevima svaki igrač dobiće šansu da pokaže svoje umijeće, da se izbori za  dres prvotimca jer igrati će samo najspremniji. Nikome nije mjesto zagarantovano,nema podjele na stare i mlade, svi imaju isti tretman i jedini parametar ko će zaigrati u prvoj postavi, je zalaganje na travnjaku.Zajedno sa svojim saradnicima Safetom Mujkanovićem i Hamom Kozićem želimo stvoriti tim koji će biti „strah i trepet“ za sve ekipe i na svakom terenu-kaže Begić. 

Igrački kadar koji je u trenažnom procesu: 

Silajdžić, S.Jusić, Begić, Buza, T.Kozić, Balta, H.Kozić, E.Jusić, Mehić, Žero, Ridžić, Aleta, Mašić, Beširević, Adžić, Kovač, Helač. Ekipi su priključeni juniori Sivac, Benović, Selimović, Hrvat, Maletić i kadeti Avdić i Otajagić.Ekipi su pristupili H.Kozić i  Balta, a otišli su Zukić i Bajramović.

Rešad MAMELA

Povezani postovi

Izbor sportiste općine Doboj Jug održat će se 01.03.2023.godine

Budite jedni od onih koji će predložiti sportiste koji...

NK TOŠK iz Tešnja angažovao u svoje redove bivšeg igrača Bosne iz Visokog i Natrona iz Maglaja!

Nogometaš Dino Dizdarević postao je novo pojačanje u redovima...

NK TOŠK Tešanj prezentovao rezultate za 2022.godinu

Sinoć je u dvorani JU Sportsko rekreacioni centar Tešanj...

Zvanično: Ronaldo potpisao za Al Nassr!

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Cristiano Ronaldo, novi...