Ponovo napadnut imam Beganović, privedene četiri osobe

/

Nepoznato maskirano lice povrijedilo je imama Selvedina Beganovića u učionici u kojoj drži nastavu u Trnovi, opština Velika Kladuša, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko–sanskog kantona (MUP).

Portparol MUP-a Unsko–sanskog kantona Ale Šiljdedić rekao je da je Beganović jučer u prijepodnevnim časovima nožem uboden u rame, grudni koš i podlakticu lijeve ruke, ali da je van životne opasnosti. On je naglasio da je policija obavila uviđaj.

“Policija je privela četiri osobe za koja se sumnja da bi mogla da budu povezana sa ovim događajem. Istraga je u toku, a o rezultatima će javnost biti blagovremeno obaviještena”, dodao je Šiljdedić.

Ovo je bio četvrti napad na Beganovića u posljednjih mjesec i po dana.
Beganović je javnosti poznat po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi vehabijskog pokreta u BiH, u kojem je kritikovao praksu vrbovanja i slanja omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište.
(SRNA)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...

Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći...