TEŠANJ:Sajam srednjih škola i fakulteta: Poziv Univerzitetima

/

Obavještavamo Vas da ćemo i ove godine, po drugi put, organizovati Sajam srednjih škola i fakulteta. Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog Sajma, namjera nam je da i ove godine, na isti način, mladim ljudima omogućimo lakši izbor srednje škole i fakulteta.

Iskustva sa prošlog Sajma su vrlo značajna, kako za one koji „traže svoj izbor“ tako i za one koji „otvaraju svoja vrata“ u obostranom interesu. U tom cilju, na Sajmu je uzelo učešća 19 fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine, 7 srednjih škola, 11 institucija i ustanova koje se bave obrazovanjem, kao i 1300 učenika osnovnih i srednjih škola, te roditelji i građani grada Tešnja.

Ove godine očekujemo još više izbora i još otvorenija vrata, odnosno i više izlagača i više posjetilaca. Zato dođite, učestvujte.

Učestvujte u razvoju svijesti o važnosti obrazovanja i poticaju ličnog razvoja pojednica i društva u cjelini na putu ka boljem prosperitetu nadolazećih generacija u Bosni i Hercegovini. Ovo će biti prilika da se učenici i roditelji potpunije informišu o školama i fakultetima koje mogu da upišu.

 

Stoga, pozivamo Vas da učestvujete na Sajmu srednjih škola i fakulteta i predstavite svoju ustanovu i dostignuća kojim se bavi Vaša ustanova, kao i programe koji nudite mladima, a oni će biti tu da Vas vide, poslušaju i u konačnici odaberu.

 

Sajam srednjih škola i fakulteta će se održati u petak, 27.03.2015. godine u sportskoj dvorani JU Sportsko-rekreacionog centra Tešanj od 9:00 do 15:30 sati.

Sportska dvorana će za izlagače biti otvorena od 7:00 sati.

Sve potrebne informacije možete dobiti putem mail adrese sajam@opcina-tesanj.ba.

Popunjen obrazac prijave možete poslati na: sajam@opcina-tesanj.ba, najkasnije do 17.03.2015. godine.

 

Obrazac možete preuzeti ovdje

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Uhapšen osumnjičeni za tešku krađu u Tesliću: Otuđeni predmeti pronađeni, istraga u toku

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.04.2024. godine, lišili su...

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno šest beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...